Gå til sidens hovedinnhold

Kronprinsen minnet Anna Lindh

OSLO (TV 2 Nettavisen): Kronprins Haakon deltok torsdag ettermiddag i minnemarkeringen for utenriksminister Anne Lindh (46) i Svenska Margaretakyrkan i Oslo sammen med hundrevis av svensker og nordmenn.

Den vakre stenkirken var fullsatt av Lindhs landsmenn, nordmenn, ambassadø rer, statsråder og representanter fra det offisielle Norge torsdag ettermiddag. Norges kongehus var representert ved kronprins Haakon, uten Mette-Marit ved sin side.

- Den beste måten vi kan hedre Annas minne på, er ved å føre hennes kamp for demokrati og solidaritet videre, sa Arbeiderpartiets leder Jens Stoltenberg på minnesgudstjenesten.

Overveldet
- Jeg er overveldet over hvordan det norske folk deler vår sorg. Det er som om hele Norge kjente henne og hadde et personlig forhold til henne, sa Sveriges ambassadør Mats Ringborg i sitt minneord.

- Anna var et utrolig menneske med stort engasjement for fred, demokrati og rettferdighet, understreket både den svenske ambassadøren, utenriksminister Jan Petersen og Ap-leder Jens Stoltenberg.

Tomrom
Lind ble minnet med vakker musikk, tekstlesning og minnesord.

- Sverige har mistet en av sine fremste politikere. Hun etterlater seg et stort tomrom, sa Jan Petersen.

- Savner henne
Ap-leder Jens Stoltenberg, som var en nær venn av Anna Lindh, tegnet et bilde av et ekstraordinært menneske.

- Anna var en uvanlig person med uvanlige evner, samtidig var hun så vanlig og nær i hverdagslivet. Hun var Sveriges ansikt mot verden – og verdens inngang til Sverige, sa en sterkt beveget Stoltenberg, og la til:

-Anna, vi stod hverandre nær som som politikere og mennesker. Jeg savner deg!

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping