Gå til sidens hovedinnhold

Kronprinsesse i siste liten parkerte på fortauet

På vei for å lære om UD og planlegge reise, parkerte kronprinsesse Mette-Marit på fortauet, ved et skilt som sier «Kun for Utenriksdepartementets tjenestebiler».

(SIDE2): Kronprinsessen skal denne uka hospitere hos UD for å lære mer om virksomheten der. Hun kom kjørende fra Skaugum via E18, som er svært trafikkert på morgenen. Dermed sprakk timeplanen – som anslo ankomst klokka 8.57 – med fem minutter. Når hun i tillegg tilsynelatende kjørte mot kjøreretningen, ankom med plugger i ørene og svingte opp på fortauet for å parkere, utløste det latter og noen hevede øyenbryn utenfor UD.

Slottet forsikrer om at det ikke dreier seg om uvettig kongelig kjøring.

– Kronprinsessen ble dirigert fram, det var avtalt at hun skulle parkere der hun gjorde, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet til NTB.

Hun opplyser at den kongelige eskorten overtok ansvaret for bilen etterpå, og den ble flyttet få minutter etter at kronprinsessen var tatt imot av protokollsjef Merete Brattested.

Engasjert
UD er kongefamiliens viktigste samarbeidspartner i arbeidet de kongelige utfører på vegne av Norge utenlands. I tillegg har kronprinsesse Mette-Marit interesse av å lære fordi hun kan dra nytte av det i sitt internasjonale engasjement.

– Programmet hos UD er lagt opp i utvalgte perioder gjennom året. Tirsdag er første dag, og kronprinsessen skal ha samtaler med utenriksministeren, delta i oppstart av arbeidet med offisielt besøk til Asia 2014 og ha møte om det internasjonale helsearbeidet, sier kommunikasjonssjef Hagen.

De offisielle besøkene utenlands varer ofte bare noen dager. Det kan for utenforstående se ut som en trivelig, liten vinkereise for de kongelige der de skifter frisyre og antrekk, spiser god mat og mottar blomster. Men bak besøkene ligger det svært mye arbeid og planlegging. Parallelt med de kongeliges program pågår det sentrale politiske samtaler, bilaterale seminarer og konferanser.

– De kongeliges tilstedeværelse sikrer deltakelse på høyt nivå. Deres innsats er svært viktig, sier Hagen.

5488

Godt humør
Det er ikke kjent når og hvor neste års reise til Asia går, men kronprinsesse Mette-Marit skal være med fra planleggingsstadiet. Hun så ut til å være i svært godt humør da hun gikk ut av sin fortausparkerte elbil tirsdag. Kanskje hadde noen fått henne i ekstra godt humør underveis – bildene fra ankomsten viser nemlig at hun fremdeles har selskap av en livlig hula-hula-danser i bilen.

For et drøyt år siden tvitret kronprinsessen ifølge kjendis.no at hun elsker elbilen sin, blant annet fordi den ukulelespillende dama på dashen får henne til å smile. Deretter la kronprinsessen ut bilde av hula-hula-danseren sin på Twitter .

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer

Kommentarer til denne saken