Gå til sidens hovedinnhold

- Kuene var plantet

Tidligere selfangstinspektør Odd F. Lindberg har en helt spesiell forklaring på at han er tiltalt for dyreplageri.

I et brev til TV 2 Nettavisen avviser Lindberg beskyldningene om dyreplageri av kuer. Han hevder at de utmagrede kuene ble plantet på gården i Sverige der han og kona bodde.

"Undertegnede har også hevdet at dyrene ble plantet på gården i det henseende å få svertet og krenket min borgerlige aktelse og gode navn og rykte", skriver han.

Lindberg og kona skulle møtt i Vänersborg tingrett 25. november for å forsvare seg. Nå har han og kona sendt sykemelding til tingretten og bedt om at straffesaken igjen blir utsatt.

- Vanlige svenske kuer
Lindberg hevder at kuene det er snakk om ikke tilhørte ham eller kona, men en annen person som bodde i traktene, og at kuene altså var plantet. I brevet skriver han for øvrig at kuene som er avbildet på politiets fotobevis ikke er mer skitne enn ”andre svenske kuer flest på den tiden av året”.

TV 2 Nettavisen skrev sist uke at politiet hadde problemer med å få tak i Lindberg for å levere ekteparet en stevning. De to er tiltalt for dyremishandling av kuer mens de bodde på en gård i Sverige i 2000.

Saken var berammet til 25. og 26. november. Etter det TV 2 Nettavisen erfarer er sykdommene av en slik karakter at rettsforhandlingen blir utsatt.

Trolig utsatt
- Ifølge legeerklæringene vil de være syke i flere måneder. Når det blir forhandlinger er ikke godt å si, sier domstolssekretær Pia Rudh til TV 2 Nettavisen.

Tingretten skal i neste uke avgjøre om straffesaken mot den tidligere selfangstinspektøren Odd F. Lindberg skal bli utsatt.

Saken var i utgangspunktet berammet til 4. februar i år, men da fikk ikke Lindberg mottatt stevningen i tide. Også den gang hadde politiet store problemer med å få tak i mannen. Han ble til slutt påtruffet på gata i Oslo etter tips fra publikum.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser