Gå til sidens hovedinnhold

- Kunstner kjøpte lik ulovlig

Legen bak den innbringende utstillingen «Köperwelten» anklages for å ha kjøpt lik illegalt fra Kirgisistan.

Utstillingen «Köperwelten» – kroppsverdener – viser plastbehandlede lik i ulike situasjoner, blant annet til bords og til hest. Den har vært vist verden over de siste ni årene.

Ifølge den tyske legen Gunther von Hagen, som står bak utstillingen, har alle kroppene tilhørt mennesker som lenge før sin død donerte sine kropper til ham.

Smuglet ut
Men undersøkelser som det tyske ukemagasinet Stern og TV-kanalen ARD har gjort for å finne ut hvor «kunstgjenstandene» stammer fra, brakte journalistene til Kirgisistan, melder NTB-TT.

Ifølge Stern kan mange av kroppsdelene være smuglet ut for å bli en god inntektskilde for Gunther von Hagen. De avdødes familier skal ikke ha visst hva som skjedde med deres slektninger etter at de døde.

30 tonn lik
Ifølge Stern og ARD er nærmere 30 tonn lik og organer eksportert fra Kirgisistan til en klinikk som eies av von Hagens kone. Blant annet 488 hele kropper, ti fostre, 431 hjerner - og en hel kamel.

Ifølge Stern arbeider fire statsadvokater med fire ulike saker mot von Hagen. I Hamburg og München er han mistenkt for brudd på gravfreden, etter at han stilte opp kropper for på offentlig sted for fotografering.

Han kaller seg dessuten professor, hvilket han ifølge Stern ikke er.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien