Gå til sidens hovedinnhold

Kunstsnø redder helgen

Et høytrykk holder liv i skidrømmen.

- Høytrykket over Norge ser ut til å bli værende noen dager, og det gjør sjansene gode for kalde netter med snøproduksjon, sier Jens-Andreas Løland i Skiinfo.no.

Sjekk været der du bor.

Nettsiden kan ellers melde om at snøproduksjonen går for fullt i mange av Norges skianlegg. Mange skianlegg trenger bare noen kalde netter for å få nok snø til å åpne.

Litt nysnø
Dessverre er det lite naturlig snø i fjellet, og det hjelper ikke så mye at flere skianlegg på Sør- og Østlandet kan vente seg et lite påfyll av snø de neste fire dagene.

- Det er kun snakk om seks til tolv centimeter ifølge Skiinfos snøvarsel. På Gaustablikk meldes det om tre centimeter nysnø på søndag og sju centimeter til på mandag.

Sammen med Bjorli har nevnte Gaustablikk allerede hatt åpne bakker de to siste helgene.

Til helgen følger skianleggene i Gålå og Kvitfjell. Det betyr litt variasjon for entusiastene som har tatt fram skiutstyret allerede i oktober.

Kamp om plassen
Et lite minus er at noen av oss må kjempe om plassen, i alle fall i bakken i Gålå.

- Siden vi har stor pågang fra treningsgrupper anbefaler vi privatpersoner og avvente til vi får åpnet flere traseer før de finner fram skiene, sier markedsansvarlig Gunn-Marit Brenden i en pressemelding.

Skianlegg som satser på sesongåpning 6. og 7. november, inkluderer Uvdal, Geilo, Hafjell, Kongsberg, Trysil og Tyin-Filefjell.

Topp snødybde på skianleggenes toppstasjoner:

Bjorli 40 cm
Gaustablikk 30 cm
Haukelifjell 30 cm
Oppdal 30 cm
Gol-Storefjell 30 cm

Topp snøfall siste 7 dager:

Haukelifjell 20 cm
Uvdal 10 cm
Geilo 10 cm
Tyin-Filefjell 5 cm
Nesbyen 5 cm

Flere steder kan også by på gode forhold for de som vil teste langrennsskiene. Blant disse er Geilo (25 km), Gol-Storefjell (20 km), Skeikampen (14 km), Ål (9 km) Haukelifjell (7 km).

For flere skidestinasjoner se langrennsoversikten.

Kommentarer til denne saken