Det var på tirsdagens 10. etappe av Tour de France at Kurt Asle Arvesen gikk i bakken rundt 90 kilometer før mål, og skadet kragebenet. Nordmannen var involvert i en velt sammen med flere ryttere, og mens de andre kom seg raskt tilbake på sykkelen, ble Arvesen stående og holde seg til venstre skulder.

Etter å ha blitt raskt undersøkt av lege, kom Arvesen seg tilbake på sykkelen og fortsatte etappen. TV-bildene viste imidlertid at Team Saxo Bank-rytteren hadde store smerter. Etter noen kilometer var han på plass i hovedfeltet, men måtte raskt ned i legebilen.

Les også: Hushovd knust av Cavendish

Må bryte Touren
Nordmannen fullførte til slutt etappen til tross for smertene, men på vei til lege tirsdag kveld opplyser Arvesen overfor TV 2 at han er ute av årets Tour de France.

– Det må et mirakel til om jeg skal fortsette. Det er trist å gi seg etter bare ti dager, jeg var i god form, sier Saxobank-rytteren.

Det er en av de største nedturene, det er det. Jeg hadde gledet meg til å bidra for laget de neste to ukene. Jeg ville og fått sjansen til å kjøre for egen sjanse.

Siste melding fra sykehuset skal være at kragebeinet er brukket tvers av.

- Trøya måtte skjæres av
Dermed ble Saxobank-sjef Bjarne Riis' dystre spådommer virkelighet.

– Jeg tror kravebenet er brukket. Han er utrolig viktig for oss, men jeg er redd han er ute av Touren for i år, sa Riis til TV 2 Sporten etter målpassering.

Lagkamerat Jens Voigt kunne fortelle at Arvesen ikke kunne røre skulderen etter løpet.

- Det så ut som et brukket kragebein. Man måtte skjære av trøya hans fordi han ikke klarte å røre skulderen. Jeg har selv brukket kragebeinet 3 ganger og vet hvordan det ser ut - og skulderen til Arvesen så ikke bra ut, sa lagkamerat Jens Voigt til TV 2.

Traff trolig tilskuer
Ifølge Riis var det en motorsykkel som forårsaket velten.

– En motorsykkel kjørte inn i en tilskuer slik at tilskueren havnet i veien. Plutselig lå de der alle sammen, sier Riis til dansk TV 2.

Riis tror at Arvesen så traff tilskueren, og at det var grunnen til at han gikk i asfalten.

Nordmannen ble sendt direkte til røntgen etter at han hadde syklet i mål.

Sjekk siste sportsnytt her!