Gå til sidens hovedinnhold

Kvalifisert til tre røde på ett minutt

Twente-spiller utestengt i seks kamper.

Kampen mellom AZ Alkmaar og Twente i den nederlandske Eredivisie var 42 minutter gammel da bortelagets midtstopper, Douglas Franco Teixeira, mistet både hodet og alt vettet plassert inni.

Brasilianeren ble taklet og lagt i bakken, slik mange fotballspillere blir, men reagerte mer ekstremt enn de fleste ville ha gjort. Douglas, som han kalles, kastet seg opp og plantet albuen i ansiktet til Alkmaar-stakkaren som ganske uskyldig hadde slengt ut beinet.

Dommer Ruud Bossen skulle til å vise den illsinte Twente-spilleren det røde korter, men rakk ikke engang ta fargen opp av lomma før det smalt igjen.

Måtte holdes nede av medspillere
Douglas ble holdt igjen av to lagkamerater, men var likevel ikke langt unna å skalle ned dommeren.

Og han nektet å forlate banen.

Vill av sinne måtte Twente-spillerne slutte seg sammen for å legge Douglas i bakken.

Da det endelig så ut til at 23-åringen, som måler 192 centimeter og har en brukbar brystkasse å vise til, roet seg, slapp lagkameratene låsen de hadde om han.

Det skulle de ikke ha gjort.

Douglas hastet bort til en ny motspiller og dunket ham ned i gressmatta.

Mister seks viktige kamper
Fra han først klikket til han endelig ble geleidet av den nederlandske banen, hadde Douglas på et drøyt minutt kvalifisert seg til tre røde kort.

Bossen hadde kun ett i lomma, men dagen etter straffet det hollandske fotballforbundet villstyringen med hele seks kampers utestengelse.

Dermed går forsvarsspilleren glipp av godt over halvparten av Twentes resterende kamper i den nederlandske toppserien denne sesongen. Med ni kamper igjen å spille har klubben 51 poeng og ligger på tabellens andreplass, kun tre poeng bak PSV, som troner. Ajax er nummer tre med 49 poeng.

Tapte på overtid
Kampen mot Alkmaar, som for øvrig ligger på femteplassen, endte med tap. Theo Janssen scoret selvmål for Twente, mens Luuk De Jong fikk den i riktig mål og utlignet til 1-1 minuttet før ordinær tid. Få sekunder senere ble imidlertid Erik Falkenburg matchvinner for hjemmelaget med 2-1-scoringen.

Og Twente kan ikke skylde på at de måtte spille hele andreomgangen med én spiller mindre, for kvarteret etter pause fikk også Alkmaar redusert troppen da Nick Viergever ble vist det røde.

Riktig nok ved langt mindre dramatiske omstendigheter.

Kommentarer til denne saken