Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne (54) død etter dykkerulykke i Aust-Agder

En 54 år gammel kvinne fra Rogaland er død etter en dykkerulykke på Justøya i Aust-Agder, opplyser Agder politidistrikt til NTB.

Luftambulanse, ambulanse, lokalt brannvesen og redningsdykkere fra Kristiansand ble kalt ut til Maurviga på Justøya i Lillesand etter at det innkom melding om en dykkerulykkeulykke ved 14-tiden søndag.

- Det ble drevet gjenoppliving i nesten en time på en 54 år gammel kvinne fra Rogaland. Gjenoppliving pågikk fortsatt da hun ble fløyet til sykehuset i Kristiansand i luftambulanse, sier Frank Solås, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Men livet sto ikke til å redde. Klokken 15.36 ble den 54 år gamle kvinnen erklært død på sykehuset.

Det var to dykkere som var ute i vannet ved Justøya da ulykken inntraff. Mannen hun dykket sammen med, er fysisk uskadd.

Ifølge politiet skal kvinnen ha vært i fin form da hun kom til overflaten, men tok av seg dykkerutstyr mens hun fortsatt var i vannet. Det var da kvinnen skal ha svelget masse vann.

Den mannlige dykkeren fikk selv dratt henne i land og tilkalt hjelp.

- Det var en dame og en mann som dykket. Mannen kom løpende og sa at vi måtte ringe 113. Jeg løp ned og startet hjerte-lungeredning og holdt på i 20 minutter. Hun var livløs, men vi fikk noen glimt av at hun var i live. Etter 15-20 minutter kom ambulanse og overtok, forteller campinggjest i området, Ole Petter Ramfjord, til fvn.no.

Politiet meldte om ulykken like før klokken 14.30 søndag ettermiddag.

Reklame

Slik får du godt internett på hytta