Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne (72) lagt i jern

Da Mona Arnan fant sin bror død, rant det over. Men de tre politikvinnene viste ingen nåde da hun falt sørgende ned ved siden av sin døde bror.

- Jeg tror fortsatt at jeg skal våkne opp fra et mareritt. Jeg ble behandlet som den verste massemorderen av politiet, bare fordi jeg ville ligge ved siden av min døde bror og holde ham i hånden og sørge, sier Mona Arnan (72) til VG.

Da broren ikke svarte på telefonen eller åpnet da hun ringte på døra, kontaktet hun politiet som kom og slo inn døra. Inne i gangen fant de Monas eneste norske slektning død på gulvet.

Hylende la hun seg ned ved siden av sin bror, klappet han på kinnet og la kåpen sin over ham. Politiet skal ha bedt henne om å fjerne seg fra den døde, men hun hørte ikke. Og da hun tok ut brorens lommebok for å vise hans id til legen som kom, for så å legge den i sin egen veske, slo de tre politibetjentene til.

72-åringen ble påsatt håndjern og lagt på gulvet i politibilen for å bli kjørt til legevakten. Her får VG opplyst at kvinnen ikke var voldelig, suicidal eller psykotisk.

Politiet bekrefter overfor avisa at de la henne jern og hevder det var for å hindre henne i å ødelegge ting eller gå til fysisk angrep. Politiinspektør Leif Larsen ved Majorstua politistasjon nekter å innrømme at politiet gjorde noe galt og hevder at 72-åringen også skal ha slått en av betjentene. Dette avviser Mona Arnan og varsler rettslige skritt mot politiet etter brorens begravelse.

Kommentarer til denne saken