Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne døde - helsepersonell turte ikke hjelpe

Ambulansepersonellet turte ikke å gå ut av ambulansen, og tilkalte politiet.

Søndag formiddag fikk AMK-sentralen en nødmelding fra en eldre kvinne som hadde fått et illebefinnende. Men samtidig som ambulansen kom til bygården, ankom også kvinnens familie.

Flere familiemedlemmer nektet ambulansepersonellet å komme inn til kvinnen, og politiet ble da tilkalt. Fem-seks patruljebiler kom til stedet, og det oppsto et basketak mellom politibetjentene og de pårørende.

- Kommer for å hjelpe, ikke lage bråk
AMK fikk nødmeldingen klokken 11.31, og ambulansen kom på stedet under 10 minutter senere. Men ifølge politiet var ikke familien fornøyd med innsatsen til ambulansen, som mente sjåførene brukte for lang tid til adressen.

Politiet er svært kritisk til hvordan familien reagerte, men forstår samtidig at det kan være tungt å miste et familiemedlem.

- Et dødsfall er alltid tragisk, og sorgen og fortvilelsen går i dette tilfellet ut over ambulansepersonellet, sier vaktleder Oddleif Gundersen ved sentralvakta i Oslo til Nettavisen, men påpeker:

- Ambulanse og politi kommer til åstedet for å hjelpe, ikke lage bråk.

Turte ikke å gå ut av ambulansen.
- Men når man går til trusler på åstedet, er det i overkant, fortsetter han, og legger til at de vil vente på en framlegging av saken fra familiens side som de vil få etter hvert.

Ifølge vaktlederen var familien så hissig at ambulansepersonellet ikke turte å gå ut av ambulansen før politiet kom til stedet.

Døde av hjerteinfarkt
Ambulansepersonellet kom seg til slutt inn i 63-åringens leilighet etter at politiet hadde ryddet vei, men kvinnens liv sto ikke til å reddes.

Legen kjente sykdomsbildet til kvinnen fra før, og på åstedet ble det konstatert at kvinnen døde av hjerteinfarkt.

To personer ble anholdt på stedet, men siden en av personene var slektning av den døde kvinnen valgte politiet å løslate de to.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?