Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne funnet død - ektemannen pågrepet

En kvinne (25) ble onsdag funnet død i en leilighet i Lillehammer. Ektemannen (55) er siktet.

Politiet frykter at de står overfor et drap etter at en 25 år gammel litauisk kvinne ble funnet død i en leilighet i Lillehammer sentrum onsdag kveld.

Kvinnens 54 år gamle norske ektemann er siktet for legemsbeskadigelse, mens dagens obduksjon av kvinnen vil avgjøre om siktelsen blir utvidet til også å gjelde dødsfølge, skriver gd.no.

Endret siktelsen
- Ektemannen har ikke erkjent drap. Han har forklart seg såpass at vi har grunnlag for å sikte ham for legemsbeskadigelse. Det er alt. Vi har ikke funnet en nødvendig sammenheng med at hun døde og slagskadene, sier politiadvokat Eysteyn Husby ved Gudbrandsdal politidistrikt til TV 2 Nyhetskanalen.

Ektemannen først siktet for å ha forårsaket sin kones død. Sent onsdag kveld endret politiet siktelsen til kun å omfatte legemsbeskadigelse.

Det er cirka to uker siden partet giftet seg. Avdøde har en datter på åtte år, skriver VG.

Se video på TV 2 : (Artikkelen fortsetter under videovinduet)

222216

Mannen meldte fra
Ifølge operasjonsleder i politidistriktet, Edmund Tofthagen, var det kvinnens ektemann som meldte fra om dødsfallet ved 17-tiden onsdag.


- Han ble senere pågrepet ved leiligheten, forteller Tofthagen.

- Slagskader
Politiet vil foreløpig ikke kommentere hvordan kvinnen døde, men har sikret en rekke spor på stedet.

- Vi etterforsker saken, forteller Tofthagen.

Etter det TV 2 kjenner til var hun påført slagskader. Kvinnen vil bli obdusert i løpet av de nærmeste dagene.

Nygift
Den 25 år gamle kvinnen var fra Litauen og ifølge opplysninger politiet har innhentet, ble paret gift i februar. Ifølge operasjonsleder Roald Sveen ved Gudbrandsdalen politidistrikt har politiet ikke tidligere mottatt voldsanmeldelser som har involvert paret.

Mannen satt onsdag kveld i avhør hos politiet.