Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne grisebanket dørvakt

Mannen mistet to tenner i angrepet. Men alenemoren slipper fengsel.

(iBergen.no) Det var en sterkt angrende og samtidig lettet 33-åring, og tobarnsmor, som i Bergen tingrett tirsdag aksepterte å sone samfunnsstraff for å ha angrepet en dørvakt på utestedet C49 i april 2006.

Sparket i ansiktet
Kvinnen var kraftig beruset da hun festet på nattklubben i Bergen sentrum. Klokken 03.00 var utestedet i ferd med å stenge da dørvakten kom i en truende situasjon på fortauet utenfor. For å nøytralisere en vanskelig person, måtte mannen legge seg over vedkommende og holde denne nede.

Det var da kvinnen så sitt snitt til å overfalle dørvakten. Uten at den liggende dørvakten hadde mulighet til å beskytte seg, fyrte hun av et spark mot ansiktet hans. Det voldsomme angrepet førte til at mannen knakk to tenner, forstuet kjeven og fikk lett hjernerystelse.

Tobarnsmoren ble pågrepet av politiet like etter og tilbragte to dager i varetekt.

Full av anger tilsto hun overfor tingretten å ha vært full og voldelig mot dørvakten. Samtidig aksepterte hun å betale mannens udokomenterte erstatningskrav på 27.000 kroner.

Skulle hatt fengsel
Fordi kvinnen har aleneansvaret for to barn på to og tolv år, og yngstedatterens far ligger alvorlig syk på Haukeland sykehus, gikk retten med på å la kvinnen slippe fengselsstraff.

«Påtalemyndigheten har foreslått at straffen settes til fengsel i 90 dager. (...) Etter rettspraksis skal det reageres med ubetinget fengsel ved overtredelse av straffelovens § 229, med mindre det foreligger helt spesielle omstendigheter. (...) Etter betydelig tvil finner retten at det i denne saken bør være rom for å benytte en annen reaksjonsform enn ubetinget fengsel.» skriver retten i dommen, og begrunner beslutningen med hensynet til de to barna.

Samtidig understrekte dommerne det særlige behovet dørvakter har for beskyttelse på arbeid.

Kvinnen får dermed mulighet ta seg av barna samtidig som hun soner straffen på samfunnsstraff i 118 timer.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

8 superkupp på kjøkkenutstyr