Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne tatt med 2,72 i promille

Nå er 61-åringen dømt til å holde seg edru.

(iBergen.no) Det var under en kjøretur i Arendal i fjor sommer at kvinnen ble tatt med den skyhøye promillen.

Nesten dødlig
Midt på dagen 5. juli kjørte hun en Volvo langs Trommestadveien, full som en alke. Tre kvarter etter at 61-åringen ble vinket til siden av politiet, ble en blodprøve tatt av den sterkt berusete kvinnen.

Prøven viste at hun hadde en promille på hele 2,72, hvilket er bare 0,28 under dødelig dose. Da var sikkerhetsmarginen trukket fra prøveresultatet.

Holdt seg på veien
Utrolig nok klarte kvinnen å holde bilen på veien, og verken kolliderte eller skadet andre. Den vanvittig høye promillen til tross, Bergen tingrett mente det faktum at ingen skade var skjedd utgjorde en formildende omstendighet.

Påtalemyndigheten foreslo at 61-åringen skulle fratas førerkortet for tre og et halvt år, noe retten syntes var i overkant.

«Den foreslåtte periode for tap av førerkort er noe for lang. Det vises til at siktede hadde høy promille, men unngikk heldigvis trafikkuhell eller mer alvorlige konsekvenser.» heter det i dommen.

Tok betenkning
Kvinnen får dermed førerkortet tilbake ett år tidligere enn politiet ønsket. Hun tilsto uforbeholdent da saken ble behandlet av tingretten tirsdag, men tok betenkningstid da hun fikk høre dommen.

For retten mente 61-åringen kunne få hele straffen på 30 dagers fengsel gjort betinget, på det vilkår at hun ville la seg behandle i et promilleprogram under Kriminalomsorgens kontroll. Det innebærer blant annet at kvinnen må tørrlegges og kurses i konsekvensene av promillekjøring og alkoholmisbruk.

Kvinnen ble også idømt en bot på 10.000 kroner.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua