Norges Fotballforbund (NFF) flytter cupfinalen for kvinner fra Bislett til Telenor Arena på Fornebu.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Forbundet hadde opprinnelig en toårig avtale med Oslo kommune (2008/09) vedrørende leie av Bislett Stadion til cupfinalen for kvinner, men ettersom det ikke blir tak over hovedtribunen, noe som var en betingelse i avtalen, flytter de finalen til Stabæks storstue.

– Forbundsstyret ønsker at cupfinalen for kvinner skal gjennomføres under best mulige forhold, og det innebærer blant annet tak over tribunene. Vi er derfor glade for at vi har funnet en god løsning med Telenor Arena, både i forhold til det sportslige, publikum og øvrige områder relatert til en cupfinale, sier president i NFF, Sondre Kåfjord.

Spennende alternativ
Serieforeningen for kvinnefotball mener også at dette er et godt alternativ for årets cupfinalearrangement.

– Primært ønsker vi å spille på nasjonalarenaen, men det var uansett bestemt at vi skulle spille på Bislett i 2009, og så lenge fasilitetene der ikke er gode nok, så synes vi Telenor Arena er et spennende alternativ. I og med at dette er en innendørsarena, og at cupfinalen spilles i november, så er vi positive til å prøve ut dette, sier daglig leder Tone Angeltveit til forbundets nettsider.

Tre alternativ
Forbundsstyret vil invitere følgende tre stadioner med hensyn til hvor cupfinalen skal spilles de neste årene:

  • Bislett Stadion (naturgress, får tak over hovedtribunen fra 2010)
  • Telenor Arena (kunstgress, innendørs)
  • Ullevaal Stadion (naturgress)

Forbundsstyret vil gjøre sin endelige beslutning på styremøtet i desember måned, etter en prosess med organisasjonen og en evaluering av årets finale. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!