Gå til sidens hovedinnhold

Kvinnekamp om nestledervervet

Fiskeriminister Helga Pedersen - regnet som favoritt til nestledervervet i Ap - har fått en utfordrer.

Den siste uken har det nærmest vært opplest og vedtatt at fiskeriminister Helga Pedersen blir Arbeiderpartiets nye nestleder etter Hill-Marta Solberg. Men nå kaster stortingsrepresentant Eirin Sund seg inn i kampen, melder TV 2 Nyhetene.

Se innslag på 21-nyhetene (abonnement)

Fylkeslederen i Rogaland Ap, Frode Berge, mener hun kan samle bred støtte i partiorganisasjonen.

- Jeg vet at Eirin nyter stor tillit i partiet, også langt utover Rogaland sine grenser. Hun har vært med på lenge, og er godt kjent rundt i alle de 19 fylkespartiene, og bør ha gode forutsetninger for å samle støtte, sier han til TV 2 Nyhetene.

Sund sitter på Stortinget for Rogaland, og har 25 års erfaring fra lokal- og fylkespolitikk. Hun var også statssekretær i Jens Stoltenbergs forrige regjering. 39-åringen er gift og har to barn i tenårene. På flere områder er 39-åringen Helga Pedersens rake motsetning.

- Når det gjelder EU er det vanskelig å si noe annet enn at jeg er EU-tilhenger. Jeg sitter i sentralstyret til Europabevegelsen. Det er heller ingen hemmelighet at jeg er for et skille mellom kirke og stat, og har vært det lenge, sier nestlederkandidaten. Hun meldte seg ut av statskirken da hun var 14 år.

I april avholder Arbeiderpartiet landsmøte i Oslo.

Helga Pedersen, som har fått en liten datter og for tiden er ute i mammapermisjon, sier dette om favorittstempelet hun har fått i spørsmålet om nestledervalget.

- Det har jeg registrert, og det er hyggelig. Men valgkomiteen i Arbeiderpartiet har ennå ikke begynt på sin jobb, sier hun.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted