Gå til sidens hovedinnhold

Kvinner holdes inne for å unngå sex

Ledelsen i Bergen fengsel vil hindre seksuell kontakt mellom mannlige og kvinnelige innsatte. Men bare kvinnene får svi for det.

Nye regler i Bergen fengsel gjør at de kvinnelige fangene må sitte inne og se på at de mannlige fangene får ta del i alle aktivitetene. Kvinnen blir holdt utenfor fordi fengselsledelsen vil forhindre seksuell kontakt mellom fangene. Nå har de kvinnelige fangene meldt fengselet til likestillingsombudet, skriver Bergens Tidende.

Har ikke nok voktere
Tidligere episoder, der fanger har sneket seg unna og innledet seksuelle forhold, skal være bakgrunnen for de nye reglene. Det har medført at soning for menn foregår som før, med kinobesøk, bingo og fri tilgang til utendørsarealene. Mens kvinnene ikke får delta på felleaktivitetene uten at viktere er til stede, noe fengselet ikke har ressurser til.

Også opptreningsprogrammet, som skal hjelpe fangene til å tilpasse seg livet utenfor når soningen er overstått, er forbeholdt de mannlige fangene.

- Ikke stor forskjell
- Det er både urettferdig og psykisk belastende. Vi går hverandre på nervene når vi må holde oss inne på boenheten hele tiden. Dessuten mister vi viktig sosial trening, sier Laila, innsatt ved Bergen fengsel til BT.

- Forskjellen er ikke så stor. Kvinnene kan gå fritt rundt i boenheten sin. De har også tilgang til lufting og deltar i arbeid, skole og fritidsaktiviteter med ansatte til stede, sier fengselsdirektør Ketil Schreiner Evjen til BT. Han innrømmer samtidig at kvinnene får mindre lufting enn menn.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken