Gå til sidens hovedinnhold

Kvinner mot toppen i Frp

Siv Jensen er fornøyd med at valgkomiteen kan velge og vrake mellom flere nestlederkandidater når hun rykker opp som formann etter Carl I. Hagen.

- Det er fantastisk flott å ha så mange kvalifiserte folk å ta av, sier Jensen til TV 2 Nettavisen.

Frps valgkomite har ikke mange kvinner å velge mellom når den skal sette sammen den nye partiledelsen, men det er ikke utelukket at Siv Jensen kan få med seg en kvinne som nestformann når hun overtar etter Carl I. Hagen.

Sentralstyremedlem Sylvi Listhaug har gjort komètkarriere i partiet, og tok tirsdag på seg jobben som byråd for velferd og sosial tjenester i Oslo.

Listhaugs partifeller sier det er opp til henne – og Siv Jensen – om Listhaug skal bli ny nestformann. Hvis to kvinner rykker opp til formann og nestformann i Frp skriver det mannsdominerte partiet historie.

Til topps
Torsdag kom den formelle beskjeden fra Carl I. Hagen til valgkomiteen om at han ikke tar gjenvalg som formann på partiets landsmøte i mai.

Dermed er veien helt til topps i Frp åpen for Siv Jensen.

- Det ga en spesiell følelse å se det svart på hvitt. Det har ikke vært helt virkelig før nå at han skal slutte som formann. For alle oss som har jobbet sammen med ham i lang tid framstår det som vemodig og rart, sier Jensen.

- Er det også en lettelse for deg å få den formell beskjeden om at Hagen ikke tar gjenvalg?

- Jeg har sagt at jeg stiller meg til disposisjon som ny leder hvis det er et ønske om det. Jeg kommer ikke til å kjenne noe før valgkomiteen er ferdig med jobben sin, sier Jensen.

Bredde
I tillegg til Listhaug peker to andre Frp-politikere seg spesielt ut som nestlederkandidater - parlamentarisk nestleder Per Sandberg og finanskomiteens nestleder Ulf Leirstein.

- Jeg avviser ikke at jeg er aktuell som kandidat, men vi får se hva partiet ønsker. Det er en helhetlig kabal som skal legges. Hvem Siv måtte ønske som nestformann er avgjørende, sier Sandberg.

Han mener det er viktig å få en større bredde i Frps ledelse når Carl I. Hagen går av.

- Det er ingen som kan gå i Hagens fotspor. Siv må ha et lederskap rundt seg som er bredere enn det er i dag, sier Sandberg.

- Regner du med hard konkurranse om nestformannsvervet?

-Det er en glede å kunne være regnet med som kandidat blant så mange andre sterke og gode kandidater, ler Sandberg.

Reklame

Dette må du vite om årets Formel 1-sesong

Kommentarer til denne saken