Gå til sidens hovedinnhold

Kysset pappa farvel

Kvelden før jordskjelvet ga Nazanine (4) faren Mohammad Karimi fire kyss. "Kanskje jeg aldri ser deg igjen, pappa", sa hun. Dagen etter bar pappa henne til graven.

Omtrent 70 prosent av byen Bam er ifølge nyhetsbyrået Reuters jevnet med jorden. Under ruinene ligger titusenvis av døde mennesker. Redningsarbeidere og pårørende leter fortvilt etter overlevende og omkomne, mange med bare hendene.

Bulldozere har gravd ut store massegraver i byen. Til en av dem bar Mohammed Karimi i går likene av sin fire år gamle datter og sin kone.

Kona og datteren omkom
- Før datteren min la seg i går kveld, lagde hun en tegning og kysset meg fire ganger, fortalte han nyhetsbyrået AP. Liket av lille Nazanine holdt han i armene mens tårene rant nedover kinnene hans.

Han forteller at han spurte henne om hvorfor han fikk så mange kyss.

- Kanskje jeg aldri får se deg igjen, pappa, svarte hun.

Overfylte gravplasser
Vitner forteller nyhetsbyrået Reuters at gravplassene lørdag er overfylte av fullt påkledde lik, og at en stank av død gjennomsyrer byen.

Røde Halvmåne har anbefalt de som er i byen å ha på seg hansker og ansiktsmasker i frykt for at epidemier skal bryte ut.

De som overlevde tragedien tilbragte natten under ulltepper i de iskalde gatene i Bam. Det er minusgrader i området, og byen mangler vann og elektrisitet.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant