Gå til sidens hovedinnhold

La ut drapsvideoer på internett

Opptak av en irakisk soldat som halshogges og en irakisk tyster som pepres med kuler, ble tirsdag lagt ut på internett av militante islamister.

En video som skal komme fra al Qaida-gruppen i Irak, som ledes av jordaneren Abu Musab al-Zarqawi, viser angivelig drapet på den irakiske soldaten Jassim Mohammed Hussein Mahdi, ifølge nyhetsbyrået AP.

Skar av hodet
Det ene opptaket ble lagt ut på nettstedet som tidligere har offentliggjort uttalelser fra al Qaida i Irak. Det var umiddelbart uklart om videoen var ekte.

Opptaker viser en uidentifisert mann avhøre den angivelige soldaten som sitter på huk på gulvet med hendene bakbundet. Senere viser videoen soldaten med bind for øynene.

To maskerte menn kommer til syne i bildet og kutter hodet av den forsvarsløse mannen med en kniv.

Pepret med kuler
Et andre opptak lagt ut på det samme nettstedet av en annen militant gruppe, viser en mann bli pepret med kuler fra et automatgevær, mens han ligger med ansiktet ned i marken. Mannen identifiserer seg selv som Hussein Taha Qassim.

Mannen skal ifølge gruppen, som kaller seg armeen av Ansar al-Sunna, ha gitt opplysninger til politiet om skjulestedet til fire militante opprørere.

Den amerikanske hæren i Irak opplyste tirsdag at to amerikanske soldater og en irakisk soldat ble drept i et felles angrep mot opprørere i den østlige provinsen Diyala dagen i forveien.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner

Kommentarer til denne saken