Gå til sidens hovedinnhold

- Laget for å se ut som bombe

Politiet mener den mistenkelige gjenstanden som utløste bombealarm ved St. Olavs hospital i Trondheim ble laget for å se ut som en bombe.

På en pressekonferanse fra og med klokken 14.30 søndag ettermiddag, kunne politiet fortelle at bombetrusselen mot St. Olavs i Trondheim var blitt avblåst.

-Meningen å skremme
Et bombeteam fra Oslo, inkludert en hund, hadde undersøkt den mistenkelige gjenstanden og ikke funnet eksplosiver.

- Politiet er sikre på at gjenstanden, noe lekeliknende, var laget for å se ut som en bombe, får TV 2 Nettavisen opplyst fra TV 2-fotograf Stein Roar Leite til TV 2 Nettavisen.

Bortsett fra disse opplysningene, holder politiet kortene tett til brystet. Under pressemøtet ville politiet ikke kommentere innholdet i trusselbrevet som ble funnet ved siden av «bomben», bortsett fra at det er skrevet på norsk. Detaljer rundt utseende på «bomben» ble heller ikke frigitt.

Teknisk og taktisk etterforskning av den dramatiske episoden er allerede i full gang.

Avhører ansatte
- Ingen er konkret mistenkt, men det er jo en god del personer som kan ha gjort observasjoner tidligere på sykehuset. Hvem har vært hvor og når av ansatte og besøkende? Det er det vi holder på med av undersøkelser nå, sier stabssjef Magnar Skaret ved Sør-Trøndelag politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

I tillegg foretas tekniske undersøkelser på sykehuset.

Selv om den operative delen er over, kan det ta lang tid før vi får noen endelig avklaring i denne saken. Men det jobbes intenst med saken, fremhever Skaret.

Både politi og sykehusledelse gir overfor TV 2 Nettavisen inntrykk av at de mener katastrofeberedskapsrutinene har fungert tilfredsstillende.

Berømmer politiet
- Vi synes samarbeidet med politiet har fungert veldig godt. Det har vært godt å jobbe sammen med politiet, bli informert og vite hva vi skal gjøre, sier Marit Kvikne, informasjonssjef ved St. Olavs hospital, til TV 2 Nettavisen.

Kvikne understreker at sykehuset er tilbake til normal drifttilstand. Etter at bombetrusselen ble oppdaget av en portør, og politiet varslet 07.13 første nyttårsdag, ble 20 pasienter i 5.-7.-etasje evakuert.

- Disse pasientene er nå i ferd med å bli omplassert, forteller Kvikne, som understreker at sykehuset var i full drift selv etter at den interne beredskapsplanen ble iverksatt.

Selv er hun svært lettet over at trusselen endelig ble avblåst - over sju timer etter at politiet var varslet om det mistenkelige funnet av en gjenstand på størrelse med en skoeske og et trusselskriv ved siden av.

- Hvordan pasientene har opplevd hendelsen, må de svare for selv, men jeg håper vi har klart å få dem til å føle seg relativt trygge. Vi har gitt fortløpende informasjon underveis, understreker Kvikne.

På spørsmål om hvorvidt sykehusets ansatte kan være mistenkt for å ha fabrikert bombetrusselen, svarer Kvikne:

- Det har ikke politiet sagt noe om til oss. Det de har sagt er at teknisk og taktisk etterforskning vil bli igangsatt, og det er vel gjort allerede.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken