SOUTHAMPTON - TOTTENHAM 2-2:

43 minutter var spilt av oppgjøret mellom Southampton og Tottenham da Erik Lamela kom først på ballen inne i feltet og utlignet til 1-1.

Innlegget fra Eric Dier gikk via Harry Kane og videre til argentineren. Lamela fikk en dytt i ryggen i det han skulle avslutte og ballen traff hånden til Spurs-spilleren før den gikk forbi Kelvin Davies og i mål.

- Kunne spart seg
I TV 2s studio var ekspertene enige om at det var hands.

- Ja, det var faktisk hands. Men det er umulig for dommeren å se. Det var umulig for oss å se, også. Den går via hånden, så via keeper og så stang inn, oppsummerte TV 2-ekspert Erik Thorstvedt i pausen av kampen.

Lamela kysset hånden da han feiret 1-1-målet.

- Han kunne spart seg for å kysse hånden etterpå. Lamela har scoret alt for lite mål denne sesongen, han høvla de inn for Roma før han kom til England. Kanskje det løsner litt nå, sier ekspert Alexander Schau.

Det var Graziano Pellé som sendte Southampton foran, før Lamela utlignet. Italieneren scoret 2-1 i andre omgang, men Nacer Chadli sørget for 2-2 og poengdeling mellom lagene på St. Mary's lørdag.

Rotemål
Førsteomgangen på St. Mary's var lenge en ganske kjedelig affære, der hjemmelaget hadde et lite initiativ, uten å skape det helt store.

Først etter en halvtime skulle det bli skikkelig hett foran Hugo Lloris, men akkurat det må Tottenham skylde seg selv i at skjedde.

Gjestene så ut til å ha kontroll i eget forsvar, men så skled Ryan Mason da han skulle klarere og sendte en svak ball i retning eget mål i rotet som oppsto. Ben Davies så likevel ut til å få kontroll på kula, men Graziano Pelle jaktet backen bakfra og fikk en fot foran og satte inn 1-0.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Etter 40 minutter fikk unggutten James Ward-Prowse en bra mulighet til å doble ledelsen. Godt spill av hjemmelaget førte til at han fikk stå upresset på rundt 16 meters hold. 20-åringen klinket til direkte, men traff ikke rent og skuddet gikk utenfor. Svakt utnyttet av Ward-Prowse.

Handsmål
Rett etter kom Tottenhams utligning.

Eric Dier slo inn fra kanten og Harry Kane fikk noen hårstrå på ballen, slik at den gikk videre til Lamela. Vingen var på plass i feltet og dommeren så altså ikke at ballen gikk via hånden til argentineren og i nettet.

Lagene var like langt til pause.

Store sjanser
Andre omgang åpnet friskt og vertene fikk noen gode sjanser. Steven Davis fikk en god skuddmulighet tidlig, men utnyttet den dårlig.

Samme mann fikk en ny sjanse like etter. Sadio Mané og Graziano Pellé sto for flott forarbeid, før ballen havnet i beina til Davis. Han fintet vekk Nabil Bentaleb, men igjen var avslutningen hårreisende svak.

Et skudd fra Ryan Bertrand, som endret retning i Eric Dier, satte også keeper Lloris på prøve, men franskmannen viste sine kvaliteter.

To kjappe
I det 65. minutt var det likevel lite burvokteren kunne gjøre. Shane Long la et perfekt innlegg til Pellé og italieneren timet opphoppet perfekt og stanget Southampton tilbake i ledelsen. Pellés andre for dagen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Tottenham nektet å gi opp og kun fem minutter senere kom en ny utligning. Nacer Chadli fikk ballen av Dier og fra litt skrå posisjon trillet han ballen i det lengste hjørnet og keeper Davies var utmanøvrert.

Mot slutten var hjemmelaget nærmest å ta alle tre poengene da Jose Fonte headet mot mål etter en pasning fra Morgan Schneiderlein, men Federico Fazio fikk med nød og neppe ryddet unna.

Flere mål ble det ikke og det betyr at Tottenham nå står med 58 poeng etter 34 kamper. Southampton følger rett bak med 57 poeng.

P.S. Ben Davies pådro seg en skade i skulderen med et kvarter igjen og måtte av banen på båre. Dette førte til syv minutters tillegg.