Gå til sidens hovedinnhold

Lance Armstrong navnga medhjelpere

Forsynte den tidligere syklisten med dopingmidler.

Under ed har Lance Armstrong oppgitt en rekke navn på medhjelpere som forsynte ham med dopingmidler under karrieren.

Navnene ble gitt av Armstrong under ed i rettssak sist november, men ble ikke offentliggjort før onsdag av en advokat for den dopingtatte syklisten Floyd Landis, som kom med opplysningene i forbindelse med en annen rettssak. Det var slik USA Today Sports kom over opplysningene, og som igjen gjorde dem offentlige for allmennheten.

Winfrey

Tidligere har Armstrong kun snakket offentlig om dette i et intervju med Oprah Winfrey i januar 2013.

På direkte spørsmål om hvem som forsynte ham med prestasjonsfremmende midler svarte Armstrong trener Pepi Marti, lege Pedro Celaya, lege Luis Garcia del Moral og lege Michele Ferrari, som alle var en del av teamet rundt ham.

I tillegg nevnte Armstrong navn på dem som ga ham de ulovlige stoffene i ritt, og her kom han opp med massøren Emma O'Reilly, mekaniker Julien de Vriese og Philippe Maire.

Nektet

Omtrent alle som ble nevnt av Armstrong i retten har nektet at de har bidratt til doping eller at i det hele tatt at de har visst om den, inkludert teamsjef Johan Bruyneel.

- Han enten deltok eller assisterte med bruk av prestasjonsfremmende midler, og han visste om bruken gjennom deres samtaler og handlinger, stadfestet Armstrong ifølge advokaten.

Armstrong skal også ha at han stort sett betalte for de dopingmidlene han brukte. Han skal også igjen ha bekreftet at han dopet seg med EPO så tidlig som i 1995, men at han ikke gjorde det i comebackårene 2009 og 2010. (©NTB)

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken