Gå til sidens hovedinnhold

Landis: - Ærekrenkende av Pound

Floyd Landis reagerer voldsomt etter å ha blitt hengt ut av Wada-sjef Dick Pound.

Landis vant Tour de France etter en fantastisk 17. etappe, men ble senere tatt for bruk av testosteron. Amerikaneren kjemper imidlertid for å bli renvasket. Derfor gjorde Pounds uttalelser vondt.

- 17. etappen var en fantastisk historie. Men hvis den virket for god til å være sann, så var den trolig det, sa Pound om Landis´ innsats.

- Han var vel 11 minutter bak, men plutselig er han som en Herkules og passerer fjellene like forbannet raskt som om han hadde kjørt en Harley, fortsatte Pound.

Nå svarer Landis.

- Disse uttalelsene er ærekrenkende og absurde. Vi er midt i en prosess, og Wada - som står for de høyeste etiske standarder - bør gi sin støtte til en rettferdig og korrekt utgang i denne saken, sier Landis i en pressemelding.

- Mitt levebrød og familien min har allerede blitt urettferdig skadet i denne saken, og Tour de France har også fått en plett på ryktet sitt takket være en inkompetent Wada-lab. I tillegg har syklister, fans og sponsorer blitt skadet fordi antidopingbyråer regelmessig ignorerer sine egne regler - uten tanke på etikk eller hva som er rettferdig, fortsetter han.

Landis har vært suspendert fra sykkelsporten siden han ble dopingtatt, men kjemper en kamp for frifinnelse. Lykkes han ikke i kampen om å bli frifunnet, vil han bli den første rytteren som fratas Tour de France-seieren. Da vil den i stedet går til spanske Oscar Pereiro, skriver Reuters.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis