Gå til sidens hovedinnhold

Landslagsaktuelle unggutter

Sjekk hvem Drillo vurderer til neste landskamp.

Samtidig som det meldes at snittalderen i Tippeligaen har sunket betraktelig, gir Drillo beskjed om at flere yngre spillere er interessante for landslaget.

I årets sesong er gjennomsnittet 25 år, sammenlignet med 26,5 for tre år siden. Det hevdes at finanskrisen er årsak til satsingen på yngre spillere.

Strømsgodset er det laget i Tippeligaen med den yngste troppen og en snittalder på 22 år. For enkelte spillere kan det nå gi avkastning. Både Marcus Pedersen (19) og Jo Inge Berget (19) skal være av interesse når Drillo tar ut neste landslagstropp.

- Du har for eksempel en Marcus Pedersen og Jo Inge Berget i Strømsgodset, dette bare for å nevne noen, sier assistenttrener på landslaget, Ola By Rise til ABC Nyheter.

Får tillit
- Godset som lag har spilt meget godt så langt denne sesongen og flere av de unge spillerne har stått fram. Både Marcus og jeg har scoret fire mål og har vel gjort det bra. Derfor er det kanskje også fortjent at vi i hvert fall blir vurdert, sier Berget.

Det unge talentet gir Godset-trener Ronny Deila æren for at flere unge spillere har stått fram denne sesongen.

- For å si det sånn, jeg ville ikke byttet ut verken Marcus Pedersen eller jo Inge Berget med noen andre spillere i Tippeligaen. Men a-landslaget er flaggskipet og alle som blir tatt ut skal gjøre seg fortjent til det, men både Pedersen og Berget har med sitt spill vist at de holder nivået, sier Deila.

Spennende tropp
Treningskampen mot Montenegro i mai kan by på mange spennende navn. Drillo har tidligere annonsert at Starts Christer Kleiven (22) er kandidat. Også Kleivens lagkamerat, Mads Stokkelien (20) ryktes en plass i troppen.

- Det er mange hensyn som skal tas når man vurderer en landslagsstropp, men vi har mange yngre gutter som har gjort seg bemerket denne sesongen. I U21-laget er det flere spennende typer som man skal se opp for, sier By Riise.

Kommentarer til denne saken