Gå til sidens hovedinnhold

Landslagsspiller snakker ut om sextrakassering

Kontakten med treneren ble ubehagelig for Leni Larsen Kaurin.

Forrige uke hevdet tidligere Asker og Stabæk-spiller Lisa-Marie Woods i en blogg at en av hennes tidligere lagvenninner var utsatt for uønskede seksuelle tilnærmelser av treneren.

Spilleren hun sikter til er Leni Larsen Kaurin, og klubben er Stabæk, skriver Budstikka.

Landslagsspilleren har siden fortalt at treneren blant annet har gitt henne et sexgavekort.

Lokalavisen har dokumentasjon på at et gavekort faktisk eksisterer og at Larsen Kaurin skal ha tatt opp dette med den sportslige lederen for kvinner i Stabæk.

Kaurin skrev under for Stabæk sommeren 2012 og merket interessen fra Øyvind Eide tidlig. De så hverandre nesten daglig - også litt utenfor treningsfeltet. Landslagsspilleren forteller at det var hyggelig til å begynne med, men etter hvert tok det av.

Hun ble kontaktet per sms, e-post og håndskrevne brev. Eide skal blant annet ha sendte en lenke til en side om sex og samliv, der han selv var modell på illustrasjonsbilder.

Kaurin var aldri i tvil om hva treneren ønsket.

- Han var tross alt treneren min, og jeg hadde overhodet ikke de samme intensjonene som han. Jeg var bare opptatt av å finne en måte å svare på, som skulle ødelegge minst mulig for alt det som skulle skje fremover. Men dette var bare starten på det vanskelige klimaet som utviklet seg, og som for min del bare ble verre og verre ettersom han ikke la ballen død, sier Larsen Kaurin til Budstikka.

Derfor bestemte Larsen Kaurin seg for å unngå Eide i alle sammenhenger utenfor treningsfeltet fordi situasjonen var for ubehagelig.

Larsen Kaurin tok kontakt med psykolog og var langt nede. Hun ble rådet til å snakke med treneren, men klarte ikke. Fordi hun trodde det ville lage for mye oppstyr for laget midt i sesongen, lot hun det være. Ettersom Eide var populær blant spillerne og laget gjorde det bra, var det ekstra vanskelig.

Hun følte treneren begynte å behandle henne annerledes enn tidligere og fikk andre roller i laget enn tidligere. I cupfinalen fikk hun ikke spille et eneste minutt.

Rett før sesongslutt bestemte Larsen Kaurin seg for å ta opp situasjonen med sportslig leder, Richard Jansen.

- Jeg ville gi han en forklaring på hvorfor jeg hadde vært innesluttet og ikke bidratt som humørspreder på samme måtte som tidligere. Dette hadde plaget meg lenge, og jeg ville fortelle min historie og trøblete situasjon. Vi møttes, og jeg fortalte om mye av det som hadde skjedd, og jeg ga han også det hjemmelagde gavekortet på sexmassasje. Han kommenterte ikke så mye da. Jeg tror han ble litt målløs, men mitt inntrykk var at han først ble ganske sjokkert, mener 32-åringen.

I samme møte ble hun fortalt at etter samtaler med treneren, hadde klubben bestemt seg for ikke å forlenge kontrakten. Begrunnelsen var at stallen skulle forynges.

Jansen ga Larsen Kaurin beskjed om at han skulle vurdere dette og ba også om lov til å snakke direkte med treneren. Det fikk han lov til. Avtalen var at de skulle snakkes nærmere, men hun har ikke hørt noe før saken kom opp i media.

Budstikka oppsøkte Øyvind Eide mandag, men treneren ville ikke uttale seg om saken. Nettavisen har foreløpig ikke fått kontakt med Eide, Kaurin eller Jansen torsdag.

Les flere artikler om saken:

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling

Kommentarer til denne saken