MALTA (Nettavisen): Vinner Tyrkia mot Bosnia, må Norge se fotball-EM fra sofakroken neste sommer.

Det kan også bety at tre av spillerne, som nå er inne i varmen, gir seg med flagget på brystet. Thomas Myhre (34) og Erik Hagen (32) er nemlig usikre på om de skal fortsette videre mot VM i Sør-Afrika i 2010.

Slutt for Rush
I tillegg virker det helt klart at Sigurd Rushfeldt (34) gir seg på landslaget hvis det ikke blir et EM-sluttspill.

RBK-duoen Vidar Riseth (35) og Steffen Iversen (31) blir imidlertid med videre – hvis de er ønsket av landslagssjefen.

- Så lenge jeg er god nok, så vil jeg være med videre. Når man blir gammel, så må man riktignok trene ekstra og spise litt sunnere, men jeg skal jobbe knallhardt for å få være med videre, sier Iversen til Nettavisen.

Det vil også Riseth.

Skal du spille på Langoddsen i kveld? Sjekk Nettavisens eksperttips

Alder ingen hindring
- Alder har ingenting med landslaget å gjøre. Man er her fordi man er bra nok med godt spill på klubbnivå, og så lenge man gjør det bra, spiller det ingen rolle om man er 20, 35 eller 38 år gammel. Jeg synes også det er viktig at de beste blir tatt ut – uansett alder. Det er et godt signal til alle i Norge, sier Riseth.

Og:

- Personlig skal jeg i alle fall holde på i et par år til. Jeg kommer til å fortsette med fotball så lenge jeg føler at jeg har noe å bidra med. Ronny Johnsen er jo 38 så jeg får prøve å ta igjen ham. Men begynner det å dabbe av, jeg må sitte litt på benken og sånn, så kommer jeg ikke sitte der hele tiden å heve lønn. Da slutter jeg.

Brasse-Panzer vet ikke
Erik Hagen er imidlertid usikker på hva fremtiden bringer – både på klubb- og landslagsnivå.

- Jeg kan kun gi deg et realt ’vet ikke’, sier Erik Hagen til Nettavisen.

- Det avhenger av masse rart. Familiesituasjonen og klubbsituasjonen. Jeg har egentlig ikke peiling. Jeg er usikker, legger han til.

Thomas Myhre har ikke tenkt gjennom hva han vil gjøre hvis Norge ikke når EM-sluttspillet.

- Jeg får først ta med meg kampen i dag. Så får jeg bruke resten av året til å tenke på det. Forhåpentligvis går vi imidlertid videre til EM-sluttspillet, og da skal jeg i alle fall være med videre til det, sier han.

Rush legger opp?
For Sigurd Rushfeldt er det imidlertid slutt.

- Det er veldig tvilsomt om jeg blir med i et sluttspill til, og alt som skjer etter dagen i dag, avhenger av hva trenerne tenker, sier han.

Han er også usikker på om han fortsetter med fotball i det hele tatt etter årets sesong – også på klubbnivå. Han har tidligere uttalt at han slutter som fotballspiller senest etter neste sesong.