Gå til sidens hovedinnhold

- Landslagsuttaket en gambling

Stabæks Jon Inge Høiland mener Åge Hareide spiller et høyt spill.

STABÆK-HAMKAM 3-0:

NADDERUD (Nettavisen): Jon Inge Høiland hadde en god førsteomgang mot HamKam, og en strålende annenomgang – med en ferdigscoret målgivende på 2-0 målet, i tillegg til at han var sistemann på ballen på 3-0-målet. Men mens to av hans lagkompiser vender nesa mot Skottland i neste uke, blir høyrebacken selv å tvinne tommeltotter foran TV-en.

- Belønningen får være at det må vente noe godt på meg i fremtiden så mye utur jeg har med skader nå, sa Høiland til Nettavisen for seks uker siden.

Les også:Stabæks nye gullformel

Da hadde den gamle Malmö FF-helten nettopp måttet kaste i håndkleet til VM-kvalifiseringskampen mot Skottland, etter at han endelig trodde han hadde gjort landslagets høyrebackplass til ”sin” igjen. Men en ny skade holdt ham ute i en måneds tid, og da den neste landslagstroppen ble tatt ut, var det ingen belønning å få for 31-åringen.

- Gambling
Tom Høgli ble den eneste rene høyrebacken i landslagstroppen, noe Stabæk-spilleren er mildt sagt forundret over.

- Jeg synes det er gambling, innrømmer Høiland overfor Nettavisen.

- Selvsagt håper jeg det går bra, men det er å ta en skikkelig sjanse.

Høgli kom inn som Høilands erstatter foran landskampen mot Irland i slutten av august, og gikk rett inn på laget. Mot Island fikk TIL-backen en ny mulighet, og uten andre rene høyrebacker i troppen mot Skottland, tyder det meste på at Høgli fortsetter i posisjonen mot skottene førstkommende lørdag.

Skuffet over vraking
Selv vil Høiland ikke si et vondt ord om sin forsvarskollega, selv om han innrømmer at måten Høgli kom inn i landslaget på ”virker en smule tilfeldig”. Selv hadde Høiland gjerne sett at han selv hadde fått sjansen i bortekampen mot Skottland.

- Jeg var skuffet da jeg ikke var med i troppen (til Skottland- og Nederland-kampen).

- Spesielt bortekampen mot skottene tror jeg hadde passet meg bra. I en slik kamp tror jeg det er behov for offensive backer.

Gir Gunnarsson 3-0-målet
At Høiland mestrer det offensive spillet som forventes av ”moderne” backer, så man flere prov på under kampen mot HamKam lørdag. Høiland kom stadig oftere nedover på HamKams høyreside, og serverte blant annet Daniel Nannskog på mesterlig vis på 2-0. På 3-0 gikk dessuten Veigar Páll Gunnarssons frispark via Høiland og i mål, men akkurat den scoringen har han ingen behov for å få kreditert.

- Det målet skal Veigar få.

- Ballen går riktignok via meg og i mål, men jeg mente ikke å være borti skuddet. Problemet var bare at jeg ikke rakk å komme meg unna, og så gikk ballen i mål. Det er jo egentlig greit nok det, smiler den anvendelige forsvarsspilleren lurt.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken