Gå til sidens hovedinnhold

Langer ut mot politi-troll

Krimekspert Johnny Brenna stempler tidligere politikolleger som troll. Les bloggen.

- Kjære ekskolleger, jeg vet at man til tider skjermer både metodikk og avtaler med kriminelle. Her dreier det seg imidlertid om ran av to av Norges fremste nasjonale ikoner, noe som setter Norge på verdenskartet, skriver TV 2s krimekspert i sin blogg.

Les hele bloggen her

Brenna sammenligner Munch-saken med eventyret «De tre bukkene Bruse», der hans ekskolleger er trollet.

- Trollet gjør alt for å skjule sine forhandlinger og avtaler med den store bukken Bruse. Oppsiktsvekkende er det at trollet argumenterer med fare for liv og helse for storbukken og hans hjelpere, skriver han.

- Stans spekulasjonene
Brenna mener det at bildene er kommet tilbake uten nye pågripelser eller siktelser, vitner om inngåtte avtaler med enda større bukker enn de som i dag sitter på tiltalebenken.

Derfor ber han sine tidligere kolleger frigi dokumentene som det i det siste har vært så mye strid om, og som påtalemyndigheten nå holder tett til sitt bryst, selv om Høyesterett har gitt advokatene medhold i at de skal få se dokumentene.

Politiet gjør nå et nytt forsøk på å få rettens medhold i hemmelighold, der det er frykten for kildenes helse som er begrunnelsen, og ikke at politiets metoder kan bli avslørt.

- Frigi de hemmelige rapportene og stans alle spekulasjoner i Munch-saken. Ingen rettstat kan være bekjent av at man beskytter de store bukkene, mens småbukkene dømmes til lange fengselsstraffer. Og en henleggelse på grunnlag av at man vil beskytte den store bukken Bruse vil i så fall være en fallitterklæring, skriver Brenna i bloggen.

Partydop og kidnapping
Brenna har jobbet med organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt siden 1993. I mai i år byttet han beite, og begynte som krimekspert i TV 2.

Siden i fjor høst har han skrevet bloggen «Sett fra gata» for Nettavisen.

På bloggen kan du lese blant annet om kidnapping som ny trend i det kriminelle miljøet, og om det nye partydopet.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken