Gå til sidens hovedinnhold

Lanserer Solskjær som RBK-trener

Kan ta over etter Jan Jönsson.

Mandag ble det endelig klart at Jan Jönsson blir ny Rosenborg-trener fra og med neste sesong. Svensken avslutter sesongen med Stabæk, før han går løs på sin fireårskontrakt med trønderne over nyttår.

Men ikke før Rosenborgs endelige erstatter for Erik Hamrén er på plass, begynner nye spekulasjoner om hvem som blir Jönssons arvtaker i Rosenborg.

Adresseavisen melder nemlig tirsdag at Manchester Uniteds reservelagstrener Ole Gunnar Solskjær er en het kandidat til å bli ny trener for RBK når Jönsson har fullført sitt virke på Lerkendal.

- Vi har snakket med Ole Gunnar i lang tid, og har kontinuerlig dialog med ham. I en klubb som Rosenborg er vi nødt til å tenke langsiktig, og han er et navn som vi har hatt på blokka, sier styreleder i Rosenborg, Terje Svendsen.

Ole Gunnar Solskjær er for tiden reservelagstrener i Manchester United og nyter stor tillit hos høvdingen Sir Alex Ferguson. Likevel har Solskjær avslørt at han ikke har tenkt å bli værende der for alltid. Derfor er det ikke første gang Soskjærs navn trekkes fram i trenerspekulasjoner i norske klubber.

Faktisk ble han trukket fram som en mulig ny landslagstrener etter Drillo, men den jobben gikk som kjent til Ståle Solbakken. Solskjær meldte seg uaktuell.

For Rosenborg handler det først og fremst om å holde kontakten med Solskjær slik at han kan være aktuell om noen år. For Svendsen presiserer overfor Adresseavisen at klubben nå først og fremst har fokus på Jönsson og at de er meget fornøyde.

- Vi får se hva fremtiden bringer, men akkurat nå er vi veldig glad for at Jan Jönsson har skrevet under for fire år med oss, sier Svendsen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken