Gå til sidens hovedinnhold

Lær hestespråket

Verdens første akademi i hestehvisking åpnet i Berlin på søndag.

De fleste hester temmes med pisk, slag og roping, men nå får flere hester mulighet til å få atskillig mer skånsom behandling.

Tyske Andrea Kutsh håper å skape revolusjon med kunsten å temme hester ved hestehvisking. På søndag åpnet hun verdens første akademi som spesialiserer seg på hestekommunikasjon.

- Det Monty oppdaget da hun var nær med hestene har en vitenskapelig verdi som vi kan bruke for å skape en dypere forståelse. Jeg håper at mine avgangselever vil åpne skoler andre steder, og spre dette budskapet verden rundt, sier Kutsch til The Telegraph.

Metodene har hun lært av den kjente amerikanske hestetemmeren Monty Roberts. Den spiller på hestenes naturlige behov for nærkontakt med andre.

Roberts er kjent som inspirasjonskilde til filmen «Hestehviskeren» med Robert Redford. Filmen skildret en søken etter en mildere metode for å kurere vanskelige hester. Veddeløpskretser mottok filmen med stor skepsis, men hesteelskere tok vel imot den alternative metoden.

Metoden står i sterk kontrast til den tradisjonelle temmemetoden som etablerer menneskelig dominans over hesten.

Det nye hesteakademiet ligger en halvtimes kjøretur fra Berlin i Tyskland. Vil du skaffe deg en tre-årig grad her i hestekommunikasjon koster det rundt 173.000 kroner. Men det skulle bare mange, for her får til og med hestene lov til å boltre seg i solarium.

Les mer om Andrea Kutsch Akademie her. Sidene er skrevet på tysk.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene