Du kan møte 22-åringen med kort skjørt og høye hæler på gata i Guatemala by på jakt etter kunder, men på dagtid er han en mannlig barneskolelærer i bydelen El Milagro.

Linda Elizabeth Tylor Martinez - født som mann - lever virkelig et grenseoverskridende liv med vekslende kjønnsidentitet og en dobbel yrkeskarriere som er alt annet enn A4.

Begynte for pengenes skyld
- I begynnelsen var prostitusjonen en dyd av nødvendig fordi jeg fortsatt var i gang med lærerutdanningen. Men nå gjør jeg det også fordi det er den eneste måten jeg får være kvinne på, sier 22-åringen ifølge nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Forvandlingen
Kledt som mann forlater han skolen og går flere kvartaler gjennom Guatemala bys mest beryktede strøk. Hjemme hos en venn begynner forvandlingen. Buksa, T-skjorta og skyggelua må vike, og etter en intens sminkeøkt, kommer Linda Elizabeth Tylor Martinez skridende på høye hæler og med miniskjørt. 22-åringen er en transperson (transgender på engelsk), et omdiskutert nyord på norsk. På engelsk henviser det til en tilstand der kjønnsidentitet ikke passer med faktisk kjønn.

Til Associated Press forteller 22-åringen at han anser seg heldig som har lærerjobben. Ifølge Martinez er det mange i Guatemala som ham som kun kan tjene penger i sexindustrien.

Les også disse sakene:

Vil ikke at elevene skal vite noe
Martinez sier han ikke vil at elevene skal finne ut at han jobber som prostituert ved siden av.

- Jeg forsøker å unngå at de skal oppdage det, sier han.

Av frykt for represalier, får ikke AP bruke hans lærernavn eller intervjue andre på skolen.

Ifølge aktivister er transpersoner utsatt i voldelige Guatemala.

Mest lest på Nettavisen nå: