Gå til sidens hovedinnhold

- Lærer siktet på elever med pistol

Elevene ble livredde da læreren dro fram en plastpistol midt i timen.

Episoden fant sted på torsdag forrige uke på Skrim ungdomsskole i Kongsberg.

«Hvis ikke dere er stille nå, så smeller det»
- Flere av elevene har fortalt at læreren forlot klasserommet, kom inn igjen med en pistol, ladet pistolen med et magasin, tok ladegrep, siktet utover elevflokken og sa «Hvis ikke dere er stille nå, så smeller det», sier klassekontakt Kaja Færder til Nettavisen.

Tirsdag rykket politiet i Kongsberg ut til skolen og beslagla pistolen.

- Det viser seg å være en lekepistol i plast som hadde vært brukt på en juleavslutning ved skolen, sier Færder.

- Ment som en fleip
Læreren har selv hevdet overfor politiet at han fant lekepistolen ved et piano i klasserommet og at det hele var ment som en fleip. Han er ikke sikker på hvordan han ordla seg.

- Elevene fikk ingen forvarsel om hva som skulle skje, og det var på ingen måte knyttet noen form for humor opp til dette. Flere av elevene sier det så ut som han ladet pistolen med et magasin, tok ladegrep og siktet på dem, sier Færder.

Hun presiserer at noen av elevene ikke oppfattet situasjonen som skremmende.

Klassekontakten ble kontaktet av flere foreldre torsdag kveld etter å ha hørt barnas versjon av det som hadde skjedd.

Krever læreren suspendert
- Dette er ikke noe som har blitt hausset opp i ettertid. Disse forklaringene ble gitt rett etter dette hendte, sier Færder.

Politiet har ikke siktet læreren for noen straffbar handling etter pistolepisoden.

- Slik saken fremstår nå, er det ingen grunn til det. Jeg har beslaglagt pistolen, og vil lage et notat om hendelsen, sier Bjørn Vidar Pedersen i Kongsberg-politiet til Laagendalsposten.

Nå krever Færder, på vegne av foreldre og elever, at læreren som tok fram pistolen blir suspendert inntil saken blir oppklart.

Forsoningsmøte onsdag
Skoleledelsen har innkalt de berørte elevene og deres foresatte til møte onsdag klokken 18. Den aktuelle læreren vil også være til stede.

- Vi har ikke iverksatt noen tiltak. Politiet sier at dette er en ikke-sak, og vi har derfor valgt å ikke gå videre med dette foreløpig. Nå skal vi ha et møte med elever og foresatte onsdag, og satser på at situasjoen blir avklart da, sier rektor Kristin Holberg til Nettavisen.

Læreren underviser den aktuelle klassetimen kun på torsdager og har ikke hatt noen kontakt medelvene siden hendelsen. Rektor Holberg sier hun ikke har mottatt noen ønsker fra elever som vil skjermes mot vedkommende.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai