Gå til sidens hovedinnhold

Lærer teipet munnen på elev

Skrekkhistorier om brutale lærere og mobbing av elever avdekkes.

(iBergen.no) - Jeg orker ikke denne skolen mer. Nå rister læreren ham igjen.

Dette forteller en fortvilet jente når hun ringer til sin mor, etter at læreren nok en gang tatt tak i en av barneskolens elever. Dette er imidlertid langt fra den eneste historien fra Bergens barneskoler i følge BT.

En elev skal ha fått tapet igjen munnen for å ha snakket for mye. En annen fikk en såpe i munnen grunnet grovt språk. Andre skal ha blitt holdt med makt foran klassen, mens læreren fortalte at de ikke er til å stole på. Dette får leder Helga Hjetland i Utdanningsforbundet til å reagere.

- Det er bare en ting å si om slikt. Det er totalt uakseptabelt. En skal ha respekt for hver enkelt elev som menneske. Da kan man ikke opptre slik. Sånn er det bare, sier Hjetland til avisen.

Undersøkelser viser at det bråkes mye i norske klasserom. Hjetland er lærernes øverste tillitsvalgte og sier at de har fått klare meldinger om at de skal være tydelige voksne som bestemmer i klasserommet. Hun mener at det likevel ikke alltid er gode måter som brukes for å skape ro og orden.

I Elevundersøkelsen 2007 svarer 4,3 prosent at de mobbes av en eller flere lærere oftere enn to ganger i måneden. Det betyr at 25 000 elever mener de utsettes for mobbing av lærerne sine hver måned. Det er nesten like mange elever som føler seg mobbet av lærere, som av medelever i klassen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen