Gå til sidens hovedinnhold

Lars Berger legger opp

Skiskytteren og langrennsløperen Lars Berger (35) får jobb i Norges skiskytterforbund, melder TV 2.

35-åringen, som i de siste årene av sin karrière gikk privat for Team Leaseplan Go, har i lengre tid slitt med en kneskade. Derfor legger han opp, bare fire dager før sin 36. fødselsdag.

Årets sesong ble en eneste stor skuffelse. VM i Kontiolahti gikk derfor uten at Dombås-løperen var aktuell.

Ifølge TV 2 innser han nå at drømmen om medalje i neste vinters Holmenkollen-VM forblir nettopp det: en drøm.

Samme kanal melder at han skal gå over i en rolle i Norges skiskytterforbund.

- En stor idrettsmann
- Jeg er litt overrasket over at han gir seg nå, med bare ett år til VM på hjemmebane. Samtidig tror jeg det er greit å sette strek når leken er god, sier TV 2-ekspert Ole Kristian Stoltenberg til egen kanal.

Han sier at det han vil bli husket best for, er hans VM-medaljer. Og den gode langrennsstilen, som ingen klarte å følge på hans gode dager, var meget særegen, mener Stoltenberg.

- Det er en stor idrettsmann som nå takker av, er hans konklusjon.

Dermed slår han følge med sin søster Tora Berger, som la skiene på hylla for en sesong siden. Hun har også nylig sørget for at Lars har en onkeljobb å falle tilbake på.

Solid CV
Lars Berger gir seg med en imponerende CV. Han har fire VM-sølv i skiskyting, ett stafettgull fra 2009 og syv seire i verdenscupen - alle disse i sprintøvelsen.

Tre av disse verdenscupseierene kom i 2003/04-sesongen, men hans første mesterskapsmedalje kom ikke før i 2005.

I tillegg vant han tre langrennsgull i VM, to av dem på et solid stafettlag. Dermed var han lenge den eneste aktive skiskytteren med VM-gull også i langrenn.

Hans store kapasitet i sporet gjorde imidlertid at han ble mest kjent som en habil skiløper, og ikke nødvendigvis en pålitelig skytter. Lars Tjærnås kom for eksempel med denne noe tvilsomme hyllesten etter at nyheten sprakk - dog med et glimt i øyet:

I OL fikk han med seg en sølvmedalje fra Vancouver i 2010, igjen på stafett i langrenn. Da gikk han sammen med Martin Johnsrud Sundby, Odd-Bjørn Hjelmeset og Petter Northug.

Lars Berger har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Reklame

8 kupp du gjør i Nettavisens nettbutikk nå

Kommentarer til denne saken