(LXUS.no) Det er flere Michelin-stjerner per kvadratkilometer i Las Vegas enn i New York, London eller Paris. Selv om man ikke skulle tro at det fantes gastronomiske matopplevelser i gamblingbyen, bugner det praktisk talt av de litt finere restaurantene der.

Det eneste som faktisk mangler er en god nordisk restaurant, men Eyvind Hellstrøm er jo med på litt av hvert om dagen så kanskje det frister med litt ordentlig glitter og glamour snart.

Her gir vi deg noen raske tips:

Joël Robuchon på MGM

Den dyreste restauranten i Las Vegas er også den eneste med hele tre Michelin-stjerner. Den legendariske franske kokken, Joël Robuchon, leverer en 16-retters tastingmenu for 2.600 kroner. Og det er til og med uten vin!

Men du kan se frem til en gastronomisk opplevelse du sent vil glemme.

Er prisen litt i meste laget, kan du prøve det fremragende brasserie, L’atelier du Joël Robuchon, som ligger ved siden av og som kan skryte av en enkelt Michelin-stjerne.
Hjemmesiden dereser her.

Bartolotta Ristorante Di Mare på Wynn

Selv om man befinner seg midt ute i ørkenen, kan man allikevel åpne en fiskerestaurant i verdensklasse. Sjefskokk, Paul Bartolotta, får flydd inn sin fisk fra Adriaterhavet hver dag og kreerer amerikansk-italienske retter. Kritikere har uttalt at disse rettene får ganen til å smelte(!)

Les også: Wynn: Med luksus som tema.

Servitøren kommer og viser deg fiskene du kan velge mellom og etter tilberedning blir den filtetert ved bordet. En treretters meny, inklusiv fisken, kan holdes på omkring 500 kroner og det til tross for at Bartolotta ligger på Strippens mest eksklusive hotel Wynn.
Hjemmesiden deres her .

Bouchon på The Venetian

Restauranten French Laundry i Napa Valley var den første restaurant i USA som fikk tre Michelin-stjerner. Mannen bak, Thomas Keller, åpnet deretter Bouchon. Først i Napa og så i Las Vegas.

Her kan du faktisk bestille deg en klassiker som Steak Frites eller Croque Madame, det hele i en meget avslappet atmosfære. Her er det enkelt, men utrolig bra og ikke minst en eksepsjonell god opplevelse. Kan også anbefales som frokost, hvor du i særdeleshet kan nyte godt av Bouchons eget bakeri. Se www.bouchonbistro.com.

Les også: Her får du vroom-service

Aureole på Mandalay Bay

Den opprinnelige Aureole ligger på Manhattan, men Las Vegas-utgaven kan oppleves alene på grunn av det 30 meter høye vintårnet av glass, hvor bedårende piker blir heist opp i tauverk for å hente vinflasker.

Restaurantens 30 meter høye vintårn i glass er meget oppmerksomhetskrevende. Du finner og velger din vin via en liten computer med trykkfølsom skjerm og kan finne den helt riktige flaske ut fra dine egne søkekriterier.

Maten er også i toppklasse og en varieret tastingmeny akkompagneret av en vinmeny kan fåes for omkring 900 kroner. Se www.aureolelv.com.

LES OGSÅ: Luksus i Las Vegas.

Social House på Treasure Island

Der har gått mote i å lage japanske fusions-restauranter, men Social House skiller seg ut på grunn av de gjennomførte og varierte rettene.

Du "reiser" rundt i asia og kan finne klassiske retter med en moderne vri fra bl.a. Filippinene, Thailand, Vietnam og Kina.

Større selskap kan få private rom til å spise og feste i.

Menyen, atmosfæren og stedets navn oppfordrer til at du bestiller en masse småretter og deler det hele. Se www.socialhouselv.com.

Men det vil alltid være slik at vi har forskjellige preferanser, men disse restaurantene er selvopplevde og kan anbefales.