Gå til sidens hovedinnhold

Latterliggjør al-Qaida

Ramirez «Sjakalen» Sanchez fordømmer al-Qaidas terrorhandlinger i London.

«Sjakalen Carlos» har i to tiår vært den mest beryktede terroristen på planeten. Han ble arrestert i 1994 og dømt til livstid for tre drap. Han står også tiltalt for både bombeangrep og kidnapping.

Nå går han til frontalangrep mot terrororganisasjonen al-Qaida og fordømmer dem for å planlegge terrorangrep mot den uskyldige sivilbefolkningen i London.

- Jeg tilbrakte min ungdom i Kensington og Chelsea, så jeg er lite begeistret over at folk blir drept i Londons gater, sier han til The Times.

Amatører
I tillegg rakker han ned på det han kaller amatørmessige terrorceller som er tilknyttet al-Qaida.

- De er ikke profesjonelle. De er ikke organiserte. De vet ikke engang hvordan man lager ordentlige bomber eller ordentlige tennladninger, sier han og henviser til de mislykkede terroranslagene i London og Glasgow forrige måned.

Verdens farligste terrorist
Sjakalen, som egentlig heter Vladimir Ilich Ramirez Sanchez (57), var tidligere kjent som verdens farligste terrorist. Men dette var før Osama bin Ladens tid. Sanchez sitter for tiden fengslet nordøst i Frankrike.

Han er dømt for tre drap i Paris i 1975. I januar neste år skal han igjen møte i retten i forbindelse med bombeangrep i Paris hvor tolv mennesker mistet livet og over hundre ble skadd.

- Jeg er ingen sadist
Sanchez viste ingen form for anger for sine synder da The Times intervjuet ham via telefon. Han bare lo da han ble spurt om antallet på sine ofre.

- Jeg er ingen sadist eller masochist. Jeg nyter ikke at andre lider. Da vi måtte utrydde dem gjorde vi dette på en kald og enkel måte som forårsaket minst mulig lidelse, forteller den tidligere terroristen i sitt første intervju fra fengselscellen.

Sanchez fikk kallenavnet «Sjakalen Carlos» da en journalist fant et eksemplar av Frederick Forsyths bok «Sjakalen» på nattbordet i leiligheten hans.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai