- Vi vil at han skal ha så lite oppmerksomhet som mulig, og synes det er trist at han får bruke media som en talerstol, sier leder for Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli-hendelsene, Lisbeth Kristine Røyneland, til Nettavisen.

Bakgrunnen for uttalelsen er at Breivik har sendt et åpent brev, blant annet til Nettavisen, hvor han karakteriser det han mener er forverrede soningsforhold i Skien fengsel. Det er i dette fengselet han soner terrordommen sin på 21 års forvaring etter å ha drept 77 personer i terrorangrepene på Utøya og i Oslo 22. juli 2011.

I brevet truer han med å sultestreike og skriver blant annet:

«Hvis ikke 02.09.15-opptrappingen reverseres vil jeg til slutt fortsette sultestreiken frem til døden. Jeg orker ikke mer».

Nettavisens sak om at Breivik truer med sultestreik er Norges mest delte sak tirsdag.

Her kan du lese saken: Breivik fra fengselet: – Jeg vil sultestreike til døden

Her er et utdrag fra brevet:

«Studier og tilsvarende er ikke menneskelig mulig under slike omstendigheter, og dette gjelder alle som blir isolert under slike forhold.

Beslutningen om disse drastisk forverrede forholdene tvinger meg til å droppe studiene, som igjen medfører at jeg mister studieplassen ved UiO. Studiene, som ble muliggjort i 13 hele dager - før justisministeren satte en stopper for dem, var det eneste jeg hadde».

Røyneland har fått med seg at brevet er omtalt i flere medier, og sier at støttegruppa tar avstand fra Breiviks ytringer.

- Vi tar veldig avstand fra det han sier, og vil høre minst mulig om barnemorderen. Samtidig er vi skuffet over at media lar ham komme til. Det han ønsker, er oppmerksomhet. Og det får han jo når media skriver om ham.

Nettavisens leder: «Han skal føle det som et onde»

- Forholdene er som de er

Om at Breivik klager på forholdene han soner under, sier Røyneland at det er som det er.

- Han skal sone sin straff og forholdene er som de er.

Ifølge henne sliter mange av de etterlatte etter terrorangrepene med å se bilder av terroristen.

- Jeg tåler selvfølgelig å se slike saker, men det er det ikke alle som gjør. Mange reagerer på at det brukes bilder av ham. Media burde i alle fall ikke legge bilder av ham på forsiden av nettavisene, slik at man uforvarende får bildet i ansiktet.

Breivik får ikke støtte av Nettavisens lesere

I en avstemning i saken Nettavisen skrev om Breiviks åpne brev, har det til nå kommet inn nesten 31.000 stemmer.

Hele 85 prosent har svart ja på spørsmålet om Anders Behring Breivik fortjener tøffere soningsforhold enn andre innsatte.

Elleve prosent har svart nei, mens fire prosent ikke vet.