Gå til sidens hovedinnhold

Leganger best i Danmark

Cecilie Leganger ble torsdag kåret til årets målvakt i Danmark, og feiret med sluttspilltriumf med Slagelse.

VIBORG - SLAGELSE 25-32: Før den andre sluttspillfinalen mellom Viborg og Slagelse, ble Cecilie Leganger kåret til årets målvakt i den danske ligaen.

Betyr mye
Veteranen fra Bergen har vært i en egen klasse denne sesongen, og skal ha en stor del av æren for at Slagelse har vært uslåelige. Laget vant samlige 22 kamper i serien og har vært like utilnærmelige i sluttspillet.

- Det betyr mye for meg, men jeg ville hatt det like bra om jeg ikke fikk den. Det viktigste er at men selv vet hvor god man er, og hvilke kvaliteter man har, sier hun til dansk TV 2.

Ros fra Wilbek
Den danske trenerlegenden Ulrik Wilbek roste Leganger opp i sky før oppgjøret i Viborg Stadionhal.

- Skal Viborg få hull på byllen, så må Slagelse bytte målvakt. Hun har vært god i mange år, men mye tyder på at hun er på topp nå. Hennes prestasjoner denne sesongen, spesielt i Mesterligaen, har vært fantastiske, sier han til Ekstra Bladet.

- Tidligere har hun spilt fantastiske kamper, hvor hun har fått mye ros. Etterfulgt av noen halvdårlige kamper, hvor hun også har fått mye ros av ekspertene. Men med det nivået hun har vist denne sesongen er hun verdens klart beste, fortsetter Wilbek.

- Hadde kontroll
Og anført av Leganger, og årets spiller, Bojana Popovic, lekte Slagelse seg til sluttspillgull. De vant 32-25 i den andre finalen og slipper dermed en kamp tre.

- Viborg er et supert lag og vi visste at de kunne være gode og komme tilbake. Men jeg hadde en god følelse og vi hadde kontroll. Jeg er veldig glad og det var veldig fortjent, sa Leganger etter kampen.

Nå venter russiske Lada i finalene i Mesterligaen for Slagelse.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien