Gå til sidens hovedinnhold

Lege spilte fyllik for å slippe verneplikt

Legen ville absolutt ikke flytte fra Oslo. Derfor smurte han rømme i håret, tømte likør i skoene, tømte i seg alkohol og gikk på offiserskurs.

I august i fjor skulle legen møte som vernepliktig akademisk befal på et offiserskurs. Han ville ikke flytte fra Oslo, og derfor ville han gjøre alt for å unngå militærtjenesten, skriver VG.

Derfor pønsket han ut en metode for å få militærlegen til å tro at han hadde rusproblem. Først helte legen i seg store mengder alkohol. Så dynket han seg med sigarettlukt ved å tenne 40 sigaretter i et lite kott. Han helte likør i skoene og øl på klærne, før han avsluttet det hele med å grise seg til med rømme, murpuss og oppkast.

Han diktet også opp en livshistorie om hvordan livet hadde gått nedover etter medisinstudiet, og at han hadde angstplager som han løste ved alkohol og cannabis.

Det er legen selv som forklarer dette i et brev til Helsetilsynet i Østfold.

Militærlegen gikk på bløffen og fastslo at legen ikke var tjenestedyktig. Så varslet han Helsetilsynet i Østfold, hvor mannen arbeidet. Det førte til at legen måtte innrømme at rusproblemene var skuespill.

Nå risikerer legen fengselsstraff og en fremtid uten legelisens.

- Når jeg nå ser konsekvensene, ser jeg at jeg kanskje skulle gjort det på en annen måte, sier en angrende bløffmaker.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken