Gå til sidens hovedinnhold

Legende ber Barca-treneren trekke seg

- Det er ikke lurt å fortsette, sier Johan Cruyff.

Tito Vilanova tok over som hovedtrener i Barcelona før denne sesongen, men treneren har slitt mye med helsen og har vært en del borte fra fotballen.

44-åringen fikk en svulst fjernet i 2011, men fikk et tilbakefall i desember i fjor og måtte dermed til ny behandling.

Vilanova var tilbake hos Barcelona i april, og fikk ledet laget inn til gull i La Liga. Barcelona hadde tatt kommandoen fra start i ligaspillet, og ga aldri far seg initiativet.

- Ikke lurt
Etter alle solemerker fortsetter Vilanova i jobben som hovedtrener også neste sesong, men det er ikke alle som er like begeistret over den tanken.

Johan Cruyff, som både har vært spiller og trener i Barcelona, og regnes som en av klubbens største og viktigste legender. mener Vilanova har godt av en lengre pause.

- Slik tilstanden hans er, er det ikke lurt å fortsette. Jeg hadde selv en hjerteoperasjon. Kan du virkelig være sjef for Barca om du ikke er hundre prosent? sier han til Catalunya Radio.

- Jeg vil si til Tito at han må ta vare på seg selv. Han er ikke like sterk og erfaren som det Josep Guardiola er. Han har et stort problem med sykdommen, og helsen hans må komme først.

En erstatter
Cruyff sier videre at han hadde trodd Barcelona ville hentet inn en mer profilert midlertidig erstatter i den tiden Vilanova var borte.

- Jeg hadde ventet at de ville hente inn enten Josep Guardiola eller Frank Rijkaard som midlertidig trener i denne perioden, sier nederlenderen.

Guardiola ledet Barcelona med stor suksess i 2008 til 2012. Han skal neste sesong lede Bayern München. Frank Rijkaard ledet Barcelona i perioden 2003 til 2008.

Vilanova var assistenttrener for nettopp Guardiola, før han tok over sjefsstolen i storklubben i fjor. Cruyff på sin side var hovedtrener i klubben i perioden 1988 til 1996.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å kunne vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Kommentarer til denne saken