Gå til sidens hovedinnhold

Legens blod var i bilen

Det var den savnede legen Joaquin Leal Bermudez' blod som ble funnet i bilen drapssiktede kjørte.

POLITIHUSET I OSLO (Nettavisen): DNA-analysen av blodet som ble funnet i bilen, leiligheten og garasjen til antatt drepte Joaquin Leal Bermudez viser at det er legens blod som er funnet. Det opplyser Oslo-politiet på en pressekonferanse torsdag ettermiddag. En DNA-prøve som Bermudez’ mor sendte fra Spania, stemmer overens med blodet som er funnet.

Finner ikke liket
Politiet kan derfor anta at legen er drept. Men liket er fortsatt borte.

- Det var naturlig å lete etter liket fra E18 og nedover, men det er neimen ikke sikkert at det er der det befinner seg, sier etterforskningsleder Finn Abrahamsen til TV 2 Nettavisen.

Ettersom det kom snø etter drapet, har det vært vanskelig å finne spor. Dessuten har politiet et stort område å gjennomsøke. Etterforskningslederen forteller at ettersom legen bodde i Maridalsveien 51, er det naturlig å lete i Maridalen, og i skogsområdene og på parkeringsplasser rundt Sognsvann.

- Der er det mange steder å gjemme et lik, sier Abrahamsen.

Han ber de som oppholder seg i disse områdene om å være oppmerksomme på eventuelle spor.

Avhørt i en time
Oslo-politiet fattet først mistanke i saken da en 37-åring ble stoppet i en bil som tilhører den avdøde legen natt til 17. januar. 37-åringen hadde kjørt så merkelig at vitner meldte fra til politiet. Bilen var tilsølt med blod. Det ble slått drapsalarm da politiet tok seg inn i legens leilighet. Blodfunnene var så omfattende at politiet fastslo at den det tilhørte, måtte være død.

Politiet har vurdert å gå ut med fotografi av siktede for å lette etterforskningen. Imidlertid har de valgt å la være, ettersom det ville minske verdien av en eventuell fotokonfrontasjon senere.

Den siktede 37-åringen ble avhørt i en time da han ble pågrepet torsdag. Siden da har han ikke ønsket å forklare seg for politiet, opplyser Abrahamsen. 37-åringen har ikke erkjent straffskyld.

Reklame

Ekspertene tror på rentehopp – slik beholder du lav boligrente