Den humanitære situasjonen i krigsherjede Jemen blir verre for hver dag som går, sier Leger Uten Grenser (MSF) i landet.

Les også: Shaimaa (11) var tre år da hun kom til Norge. Nå rømmer hun fra bombene i Jemen

- Vi har et desperat behov for hjelp fra humanitære organisasjoner, men akkurat nå har vi ikke mulighet til å få verken helsepersonell eller forsyninger inn i landet, sier representant for MSF i Jemen, Marie-Elisabeth Ingres, til Ritzau.

Det er ingenting som tyder på at landet går lysere tider i møte, fortsetter hun.

Ifølge Ingres har 550 personer blitt innlagt på akuttavdelingen på sykehus i havnebyen Aden siden 19. mars.

Luftangrep mot milits

En koalisjon ledet av Saudi-Arabia har gått til luftangrep mot Houthi-militsen i Jemen den siste uken. I tillegg har det vært skyting med artilleri på bakken.

Samtidig ber Jemens utenriksminister Riyadh Yassin koalisjonen om å sende bakkestyrker til landet så snart som mulig.

- Jeg tror luftangrep vil være lite effektivt i lengden, sier han til AFP.

FN-arbeidere trekkes ut

En rekke sivile er blitt rammet av luftangrepene mot Houthi-militsen den siste uken.

Et luftangrep som traff et meieri i havnebyen Hodiada onsdag, drepte 37 arbeidere og såret 80, ifølge lokale myndigheter.

Mandag mistet 40 personer livet og ytterligere 200 ble såret da et flyangrep rammet flyktningleiren Al Mazraq, ifølge bistandsarbeidere.

Ber partene spare sivile

Leiren ligger i Hajjah-provinsen. Flere skadde ble fraktet til Leger Uten Grensers sykehus i Haredh. 29 personer var døde ved ankomst, ifølge organisasjonen. Blant dem var det flere kvinner og barn.

Leiren ble etablert i 2009, da tusenvis av mennesker flyktet fra kamper mellom regjeringsstyrker og Houthi-styrker i Saada-provinsen. Flere hundre familier har ankommet leiren de siste dagene.

- Alle parter må spare sivile for vold, respektere nøytraliteten til medisinske fasiliteter og ansatte, og sørge for at folk får uhindret tilgang til medisinsk nødhjelp, sier Pablo Marco, operasjonell leder for Leger Uten Grenser i Jemen ifølge en pressemelding.

FN kaller angrepet mandag et brudd på folkeretten.

- Vi har ikke fastslått hvem som sto bak angrepet. Men uansett hvem det er, har de krenket folkeretten og må stilles til ansvar. Slike angrep må ta slutt, sier FN-talsmann Farhan Haq.

På grunn av opptrappingen av konflikten har FN trukket ut alle internasjonale hjelpearbeidere. Flere hundre lokalt ansatte er ansvarlig for å fortsette FNs arbeid i landet.

Fraråder å fly over Jemen

Det europeiske luftsikkerhetsbyrået (EASA) fraråder flyselskaper å fly i jemenittisk luftrom.

Oppfordringen kommer etter at Frankrike ba sine flyselskaper om å fly rundt Jemen. EASA har ikke forbudt EUs flyselskaper å fly over Jemen, men oppfordrer de øvrige EU-landene til å gjøre som Frankrike.

Røde Kors opplyste tirsdag at de har et fly med nødhjelp til Jemen, men at de av sikkerhetshensyn ikke har turt å sende det av gårde. (©NTB)