Gå til sidens hovedinnhold

- Legger opp med hevet hode

Myggen gjorde Minis dystre spådommer til skamme.

Det kom som snø i Sahara da Erik Mykland 9. juli i fjor fortalte at han ville gjøre comeback for Start.

Mange var positive, men Myggen ble også møtt av tvil om skepsis. Blant skeptikerne var tidligere landslagskollega Mini.

Nå legger Mykland opp, mindre enn et år etter at comebacket ble kjent. Det ble bare ni kamper i Start-drakta.

Les også: Myggen legger opp

Likevel legger Mini seg helt flat.

- All ære og honnør
- Jeg synes det var imponerende at han kom tilbake på den måten han gjorde. Han var tross alt borte fra fotballen i fire år, og levde ikke bare på skummet melk og kli de årene.

- All ære og honnør, når han legger opp nå, gjør han det med hevet hode, sier Mini til Nettavisen.

Han mener Myggen fikk vist at han holder nivået.

- Han kom tilbake på ordinært tippeliganivå. Men han har ikke vært slik vi husker Myggen. Vi forventer noe mer. Og sånn er det nok med Myggen selv også. Han er vant til å være en av de bedre, og er kanskje ikke fornøyd med å være en i mengden, poengterer Mini – som tror Myggens aller viktigste bidrag i Start ikke har vært kampinnsatsen.

- Comebacket har vært viktig for klubben. Det har skapt blest, og helt sikkert skapt positivitet i spillergruppen. Klart det har betydd mye for spillerne å ha Myggen i garderoben og på treningsfeltet.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Oppgjør med en livsstil
Også tidligere landslagssjef Nils Johan Semb er imponert over måten Myggen kom tilbake på.

- Jeg er positivt overrasket. Han var borte i mange år, har en skadeutsatt kropp og fotballen har utviklet seg. Han nådde vel aldri opp på det nivået han en gang var, og det visste jeg egentlig at ikke kom til å skje. Men han fikk vist noen av finessene han en gang hadde. Jeg gledet meg stort over å se ham på Brann stadion, sier Semb til Nettavisen.

I likhet med Mini mener Semb at det sportslige bidraget kanskje ikke var det viktigste med comebacket. Derfor tror han heller ikke Start blir svekket sportslig av at Myggen nå legger opp.

Og selv om Semb mener comebacket førte mye positivt med seg for både Start og fotballen på Sørlandet, tror han det betydde aller mest for Myggen selv.

- Han tok et oppgjør med en livsstil som kanskje ikke var helt bra. Det står det stor respekt av, fastslår Semb.

- Utrolig at han klarte det
Karl Petter Løkens analyserer Myggens comeback identisk med Semb og Mini. Han er imponert over måten Myggen tok nivået på – samtidig som han understreker at ballkunstneren tross alt var bedre før.

- Det er utrolig at han klarte det. En fantastisk prestasjon. Jeg hadde aldri forventa at han kom til å prege eliteserien på den måten han gjorde før. Men han er en spillertypen du blir glad av å se på banen. Derfor er det synd han kaster inn håndkleet.

- Er det et tap for Start at han slutter?

- Ja, det vil jeg tro, ikke minst sosialt, hvis han ikke skal være en del av miljøet lenger. Han har en rutine og autoritet i kraft av den han er, som Start vil savne.

- Hva med det sportslige?

- Han har ikke vært blant de mest framtredende enkeltspillerne, men han vært en viktig bidragsyter som en av elleve på et lag, og det er jo fotballens idé, poengterer Løken.

Fornøyd med fotballskole
Han er glad for signalene om at Myggen fortsatt vil spille en aktiv rolle i fotballmiljøet, som speider for Start og instruktør på fotballskoler.

- Jeg hadde en sønn på Myggens fotballskole i Risør i sommer, og han var kjempefornøyd. Derfor håper jeg Myggen fortsetter å bruke det han har av erfaring og kunnskaper til nytte for Start og norsk fotball, sier Karl Petter Løken, som ikke er i tvil om hvor han vil plassere Erik Mykland i norsk fotballhistorie:

- Blant de aller største!

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken