Gå til sidens hovedinnhold

Leide ut babyer til narkosmugling

Selina Johnson skaffet en narkotikaliga små babyer som de brukte til å smugle over 100 kilo narkotika.

Politiet i Chicago har sprengt en uvanlig kynisk smuglerliga. Ligaen brukte babyer for å smugle 100 kilo kokain og seks kilo heroin inn i USA over flere år, ifølge AP.

Foreldre med økonomiske vanskeligheter eller narkotikaproblemer leide ut babyene sine til ligaen. For det fikk de noen få tusenlapper eller litt dop.

Skjult i melkepulver
Babyene ble brukt til å lure tollerne ved at man smuglet narkotika skjult som melkepulver.

Ligaen klarte å holde smuglingen skjult i flere år helt til Mike McDaniel stoppet en kvinne med et barn på flyplassen i Atlanta.

- Jeg har vært med mitt barnebarn og hilst på faren hans som er stasjonert i Panama, sa Donna Washington.

Men hun kunne ikke svare på hvor hennes sønn bodde eller hvilken grad han hadde i hæren. I bagasjen hennes fant tollerne flere kartonger merket melkepulver. En kjapp analyse viste at de inneholdt kokain og heroin.

Konfronterte foreldrene
Et tilsvarende tilfelle i Chicago førte politiet til babyens foreldre.

- Babyen deres var med en kvinne som ble tatt med narkotika. Kan dere fortelle meg hva som skjer, spurte tolloffiser Pete Darling.

Foreldrene svarte rolig, for rolig synes Darling, at babyen deres hadde blitt kidnappet fra huset til en barnevakt, og at de hadde meldt saken til politiet. Til slutt innrømmet imidlertid foreldrene, begge narkotikaavhengige og hiv-positive, at en kvinne i nabolaget hadde spurt om å få være gudmor til barnet, og lovet gratis melk og klær.

Kvinnen var Selina Johnson, lederen i en gategjeng i nabolaget, som ustraffet kunne drive som narkotikalanger. Johnson er over 180 centimeter høy og karismatisk.

Leide
Foreldreparet forteller at da babyen deres var tre uker gammel, lot de Johnson få ha henne i noen dager, og spurte ikke engang hvor de skulle. Til slutt innrømmet de at de hadde leid ut babyen for 1500-3000 kroner gangen.

Johnson er nå dømt til ti års fengsel i saken etter at hun i likhet med 48 andre tiltalte i saken har sagt seg skyldig. En siste tiltalt i saken vil bli dømt onsdag, mens tre menn fortsatt er på frifot.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer