Gå til sidens hovedinnhold

Lekestuen alle bør frykte

Manchester City gjorde narr av Newcastle hjemme på Etihad Stadium.

MAN. CITY - NEWCASTLE 4-0: Etter en sommer med mange storsigneringer for City, har det vært knyttet store forventninger til hva den blå halvdelen i Manchester kunne få til i årets sesong.

La oss si det sånn: Manchester City innfridde.

- Det var definitivt en perfekt start for vår nye manager. Vi fikk tre poeng og scoret fire mål. Definitivt en perfekt start! sier Edin Dzeko i et TV 2-sendt intervju etter ydmykelsen av Newcastle United.

- Vi er godt forberedt. Vi har hatt en veldig hard sesongoppkjøring med den nye manageren, legger Dzeko til.

Den nye manageren - Manuel Pellegrini - satte kun to av storsigneringene inn i startoppstillingen: Fernandinho og Jesus Navas.

Tidlig avgjort
Kanskje har City hatt løsningen i laget hele veien, for i første omgang viste nettopp Edin Dzeko hvilken klassespiss han er. Gode bevegelser og gode kombinasjoner med lagkameratene skapte en fantastisk atmosfære på Etihad Stadium.

Dzeko var involvert i åpningsmålet, da han prøvde å komme seg forbi en forsvarer i sekstenmeteren, men endte opp med å skyte. Ballen gikk innom Steven Taylor og havner til slutt hos David Silva, som nådeløst headet ballen forbi Tim Krul.

Det tok ikke lang tiden før Dzeko glimtet til igjen. I det 22. minutt dro han frem en nydelig flikk til Sergio Agüero, som scoret en perle av et mål ved å passere Taylor for så å plassere ballen i motsatt hjørne for Krul.

2-0 til City.

Hodeløst
Hvis noen fremdeles var i tvil om hvor seieren skulle ende, forsvant nok den tvilen kort tid før lagene gikk til pause. Taylor pådro seg direkte rødt etter han kjørte en albue i hodet på Agüero. Newcastle måtte dermed klare seg med ti mann i andre omgang.

Ingen enkel oppgave mot et frittspillende City-lag i deres egen lekestue.

Nevnte Dzeko startet andre omgang frisk, og fikk en stor sjanse til å gjøre City sitt tredje mål for dagen, men Krul stanset headingen med en fin redning. Med fire spisser i verdensklasse spørs det om han ikke må sette slike muligheter fremover.

Jubilanten Yaya Toure, som spilte sin hundrede kamp i Premier League, ble nestemann på scoringslisten. Midtbanegeneralen sendte et frispark over muren, med en hard bredside, og Krul var sjanseløs på å stanse ballens ferd mot nettmaskene.

«Pellegrini style»
3-0 til City i en kamp hvor Pelligrini for alvor befestet angrepsideologien sin. Fernandinho og Toure kontrollerte midtbanen, og de fire fremme kunne dermed leke seg til en rekke sjanser utover i andreomgangen.

- Det viktigste for meg var hvordan laget mitt spilte i 90 minutter. Selv da vi ledet 2-0 forsøkte vi å spille fotball. Vi angrep, forsvarte oss og var aggressive. Vi scoret fire mål og hadde vel 6-7 andre målsjanser, og slapp ikke inn noen, sier Manuel Pellegrini.

City fortsetter å kjøre over Newcastle med flotte angrep og kom til en rekke muligheter, uten at det materialiserte seg før i det 75. minutt, da Pablo Zabalata sendte en pasning fremover i banen, som Dzeko ikke rakk å komme borti. Ballen endte i stedet opp hos Samir Nasri, som kaldt og rolig sendte ballen forbi keeper.

Det er en tung dag for Tim Krul.

Dessverre for City måtte Kompany ut med skade i det som ellers var en perfekt kveld.

Ti minutter før slutt kom nok en nysignering på banen - Alvaro Negredo - og spanjolen brukte ikke lang tid på markere seg. Det ble nettkjenning, men ikke en nettkjenning dommerne godkjente som mål.

Det endte 4-0 til Manchester City over Newcastle i en meget ensidig, men underholdende kamp.

Reklame

Vårens kuleste sneakers til herre

Kommentarer til denne saken