«My boobs are ok» synger Lene Alexandra Øien (26). Nå synger hun ut mot Jan Thomas, og mener at ammepupper også er helt ok.

- Hvis jeg skal få barn, er det så klart barnet som står i fokus. Den dagen tar jeg ut implantatene. Da har jeg nok andre interesser enn jeg har nå, og vil sørge for barnets beste, sier Lene Alexandra.

Det var på Top Model på TV 3 mandag at skjønnhetseksperten Jan Thomas kom med sitt pupperåd til Ivanna Petrova (17) .

- Når du får barn skal du i hvert fall ikke finne på å amme. Da ødelegger du alt sammen. Klem ut melken og gi barnet flaske. Det er jo ikke vits i å ødelegge det Gud har gitt deg, sa Jan Thomas til den unge modellen.

- Lever i skjønnhetsboble
Utspillet har fått Ammehjelpen, statsråd Helga Pedersen og en rekke kjendiskvinner til å rase. Selv sier Jan Thomas at uttalelsen var en dum spøk .

Men Lene Alexandra mener kjendisstylisten og skjønnhetseksperten lever i en boble når han kommer med slike uttalelser.

- Jeg og Jan Thomas lever i hver vår boble. Og i hans boble er det skjønnhet som teller, for skjønnhet er noe han virkelig kan. For ham er det kanskje viktigere med fine pupper enn å amme, sier Lene «My Boobs» Alexandra.

Robinson-deltaker og popdebutant Linni Meister har også to meget omtalte fordeler. Hun ironiserer over uttalelsene til Jan Thomas.

- Pupper er skapt for å ammes
- Jeg ble faktisk mektig imponert. At ingen har tenkt det før. Dette har faktisk folk krav på å vite... Stå på, Jan Thomas! Han nevner at man ikke skal tukle med skaperverket - også han, da! Kongen av Botox-folket, ler hun.

- Da får jeg være den første til å fortelle ham at pupper er skapt for å ammes, sier Linni.

Lene Alexandra påpeker på sin side at hun har ikke planer om få barn med det første, og at ammeadvarselen derfor ikke er høyaktuell for henne.

- Foreløpig er jeg bare et barn selv, og bor hjemme hos foreldrene mine på et rosa pikerom. Derfor reagerte jeg heller ikke så kraftig på det han sa. Jeg tror heller ikke han mente noe vondt med puppekommentaren. Det var nok et velment skjønnhetsråd, sier puppesangerinnen.

- Glem skjønnhetsidealet
Lene Alexander Øien understreker imidlertid at kvinner må slutte å tenke på skjønnhetsidealet den dagen de beslutter å få barn.

- Da er det selvsagt barnet, og bare det, som skal komme i første rekke, sier hun.

Overlege ved Nobel Clinic, som er Norges største på plastisk kirurgi, Petter Frode Amland sier til Nettavisen at amming kan påvirke et silikonbryst. Han har derfor oppfordret mange unge kvinner som har planlagt å få barn, til ikke å la seg operere før de er ferdig med ammingen.

- Brystene kan bli deformerte og innkapslede, altså at de blir unaturlig harde. Det skjer ikke med alle, men det er større risiko blant de som ammer, sier Amland.

Les også: - Legger inn silikon etter amming

Linni vil beholde implantatene
Petter Frode Amland understreker at det ikke er fare for verken mor eller barn hvis en kvinne med silikonpupper ammer.

- Dette er en anbefaling som går på det estetiske. Det er større fare for at brystene kan bli deformerte og harde for denne gruppen, og det er langt fra optimalt, sier han.

Linni Meister er ikke redd for at silikonbrystene hennes skal bli deformerte dersom hun skal amme.

- Implantatene blir der de er. Så lenge de ikke er skadelige for barnet, ser jeg ikke noen grunn til fjerne dem. Jeg spurte kirurgen min hva som ville skje med silikonpuppene mine dersom jeg senere skulle få barn. Han svarte at det ikke skulle være noe problem. Jeg har også snakket med andre som har ammet med silikon, og de sier at det ikke er noe problem i det hele tatt. Men det er sikkert forskjellig fra person til person, sier Robinson-Linni.

Se Jan Thomas' pupperåd under:

HTML EMBED