Gå til sidens hovedinnhold

Leter etter sin døde sønn

Israel har stoppet bomingen av Sør-Libanon, i ruinene går en fortvilet far rundt og leter etter sin døde sønn.

Søndag gikk Israel med på en midlertidig stans i flyangrepene av Sør-Libanon. Uten bomber som regner ned blir stadig flere sivile døde funnet.

Se bildene fra Srifa nederst i saken

TV 2 Nyhetenes team i Libanon besøkte mandag landsbyen Srifa, som ble bombet for to uker siden. De var blant de første som kom til landsbyen. I ruinene ligger flere titalls sivile døde.

- Det er barn og familier som ikke turde å flykte fordi Israel bombet veiene, sier en redningsarbeider til TV 2 Nyhetene.

Redningsarbeiderne regner med at det ligger minst 50 mennesker i ruinene i denne byen.

Til tross for bombestansen, fortsetter israelske styrker å angripe mål i Libanon.

- Israel har bombet Libanon ganske kraftig med artilleri, og i tillegg gjennomført to flyangrep mot libanesiske byer. Israel sier det ene angrepet var taktiskt, men innrømmer at angrepet på Tyr var en feiltakelse, sier TV 2 Nyhetenes reporter Fredrik Græsvik.

Israel godtok stans i bombingen, så sivile kunne flykte i trygghet til Nord-Libanon. Foreløpig har sivilbefolkningen vært varsomme med å reise nordover, av frykt for nye angrep.

- Folk har begynt å pakke bilene sine for å kjøre nordover. Vi hører fra tid til annen at artilleri treffer her, og da er folk forsiktige med å dra, sier Græsvik.

Reklame

Opptil 50 prosent på Comfyballs

Kommentarer til denne saken