Gå til sidens hovedinnhold

Lette etter gutt – fant jente

Politiet klør seg i hodet over forsvinnings-mysterium.

(iOslo.no) - Vi etterlyste en gutt, men fikk tilbake en annen person, sier Hanne Kristin Rohde, sjef for vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt til iOslo.no.

For personen på bildet, som politiet sirkulerte i alle landets medier i forrige uke, er ikke gutten som ble meldt savnet. Personen på bildet er en jente som bodde på barnehjemmet under 13-åringens navn. Gutten som ble meldt savnet er i god behold hos moren i Tsjekkia.

- Vi har ikke klart å nøste opp hele denne saken, og har en jobb å gjøre, sier Rohde.

Hun varsler at Oslo-politiet vil sende ut en pressemelding tirsdag, der flere sider av saken blir belyst.

Siktet for falsk forklaring
Foreløpig er saken et mysterium. Politiet er ikke sikre på hvor bildet av jenta kom fra. Dette bildet ble sirkulert av politiet i forrige uke da gutten ble meldt savnet, og det er trolig faren som har bidratt med bildet. Faren, som er tsjekkisk statsborger, er også siktet for falsk forklaring for offentlig myndighet. Jenta er også tsjekkisk statsborger, men skal snakke godt norsk.

- Det er klart vi er lettet over at gutten er kommet til rette, men samtidig forsøker vi å finne ut av hva som har skjedd, sier Rohde.

Jenta på bildet ble funnet på et bed and breakfast i Tromsø fredag etter tips fra publikum. Ut fra det hun forklarte valgte politiet senere å pågripe henne og sikte også henne for falsk forklaring.

Begge har innrømt løgn
Ifølge politiet har jenta bodd på barnehjemmet under identiteten til mannens sønn. Gutten har selv vært hos mor i Tsjekkia. Politiet sliter med å finne ut av hva motivet for identitetstyveriet har vært.

- Begge har innrømt at denne historien er oppspinn, sier Rohde.

Les flere nyheter på iOslo.no

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen