Gå til sidens hovedinnhold

Lettløst lunsj?

I en relativt oversiktlig rebus spiller vi ikke i mot megafavoritten Pappniak Laday, og går for samlebonger på samtlige spilleforslag.

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Forutsetningene kan neppe bli bedre for 1 Pappniak Laday i den fjerde avdelingen, og i ni av ti tilfeller vinner Dreamster-sønnen et løp som dette. 5-åringen har blomstret opp etter at han kom her til lands, og i den siste starten var vår klare banker for dagen helt outstanding fra tet - tross en tøff forsering innledningsvis mot klart tøffere konkurrenter.

Det er imponerende å se hvordan Erik Killingmo på et ganske begrenset materiale sender ut den ene vinneren etter den andre, og sønnen til vår tidligere kaldblodskonge Brede Killingmo fremstår pr. dags dato som en av landets beste trenere. På blott 190 starter har den dyktige treneren vunnet 29 løp, og vært på trippelen hele 74 ganger. Det er oppsiktsvekkende tall når man tenker på at Killingmo kun kjører egentrente hester, og i dag sitter han bak to solide seierssjanser.

Allerede i V5-2 seler han ut svært kapable 2 Quantum Maximilian. Max Victory-sønnen har stått for strålende innsatser i lang tid, og mot overkommelig motstand blir trolig 4-åringen vond å stoppe på ny. Galoppspøkelset henger dog litt i luften, og på vårt største spilleforslag garderer vi med en formtoppet 1 Song Pay. Spotlite Lobell-sønnen vant lett i sin siste start, og på Biri har 5-åringen tidligere vist at han trives fortreffelig.

En vinner i ny regi?
I V5-innledningen dukker 6 Burmas Yankee opp i dyktige Gro A. Nordbys regi, og More Chips-sønnen skal ikke være mye forbedret for å kunne vinne et løp som dette. Tøffest i mot blir trolig duoen 1 B.B.S. Exita og 8 The Solution som begge vant relativt enkelt i sine siste starter, og trolig er ytterligere skjerpet til dagens dyst.

3*4
I hhv V5-3 og V5-5 satser vi på å komme i gjennom på forholdsvis få hester. 1 Torderud Lynet står unektelig fint til i den tredje avdelingen, men vi er litt skeptiske til distanseegenskapene til Rigel Jo-sønnen. Meget mulig at det har vært tilfeldig at 5-åringen har skuffet kapitalt på full vei tidligere, men vi tyr uansett til noen garderinger. Går til mål gjør i hvert fall duoen 2 Vesle Tiger`n og 8 Zulu Joker`n, og i feilfrie utgaver kjemper de garantert om seieren. Førstnevnte har trolig gått kraftig fremover på form med et løp i kroppen, og kapasiteten vet vi fra tidligere av er meget fin på Vesle Simen-sønnen. Sistnevnte var helt overlegen mot relativt billig motstand sist, men Thuli Elden-sønnen har mye inne.

Langt mer åpent i V5-finalen, men når vi går for samlebonger må vi prøve å begrense oss litt. Vår frekke favoritt blir 5 Mr. Ek som et foreløpig femtevalg i spillet, og Starchip Entrprise-sønnen som nå har fått et løp i kroppen etter pause bør her vurderes tidlig. 4-åringen gikk fine løp ved enkelte anledninger i Sverige før han kom hit til landet, og på de prestasjonene skal Lie-traveren duge godt i dette selskapet.Innersporets 1 Recordo Fenomenale er ingen stjerne, men det må heller ikke Tom Pedro-sønnen være for å vinne et løp som dette. Fra spiss kan 5-åringen bli vond å fange, og sammen med en formtoppet 9 Super Folded må han krysses tidlig. 3 Louise Avenue kommer tilbake etter litt pause, og må sees på som en outsider direkte mot ikke alt for skarp motstand.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 360 og 1200 kroner.

Samtlige forslag er samlebonger der vi forsøker å ta V5`n 10 ganger.

Kjøp en bong og se løpene LIVE på NRK2 kl. 13.30-14.30

”Tors kiosk: Klikk her for å lære om Lyntoto”.

Kommentarer til denne saken