LEVANGER - BRANN 4-1:
LEVANGER/OSLO (Nettavisen): Kunstmål, tabbeflause, en corner rett i mål og Guds hånd kan ha kostet Rikard Norling jobben da Brann ble ydmyket 4-1 i Nord-Trøndelag.

- Det er ikke til å tro, kommenterte Petter Veland på C More etter kampen.

- Vet ikke hva jeg skal si

Selv var Norling langt nede etter den pinlige oppvisningen.

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg tror jeg sier pass. Det er en stor skuffelse, naturligvis, sier Norling til C More etter kampen.

- Det er naturligvis en situasjon som ikke er 100 prosent, legger han til.

- Hvordan vil du beskrive Branns situasjon nå?

- Ikke godt nok, så enkelt er det.

- Hva tenker du om din egen situasjon?

- Akkurat nå tenker jeg ikke noe om min egen situasjon, sier Norling.

- Vurderer du å trekke deg?

- Som sagt, jeg har ingen anledning, to minutter etter sluttsignalet, å si noe. Det passer ikke, sier svensken og avslutter intervjuet.

I pressesonen litt senere ble Norling pepret med flere spørsmål. Der hevder han at han fortsatt føler tillit fra Brann-spillerne.

- Ja, paradoksalt nok gjør jeg det. Men jeg fortjener det kanskje ikke sånn det er nå.

- Er du rett mann til å snu dette for Brann?

- Sånn det er nå, konsentrerer jeg meg om at situasjonen er som den er, svarer han kryptisk.

- Jeg er ydmyk overfor situasjonen. Uansett om Brann vil ha meg her på kort eller lang sikt, finnes jeg her, og jeg er fullt klar over at situasjonen er prekær, sier svensken.

I pinsen meldte SVT at Norling kan være på vei tilbake til den svenske toppklubben AIK.

- Det stemmer ikke, sier Norling da han møtte pressen etter kampen.

Svensken vil ikke stille plassen til disposisjon.

- Nei, det er opp til styret å avgjøre (det), svarer Norling.

LES OGSÅ: Får gjennomgå: - Jeg takler ikke mer av Norling

Branns Erik Huseklepp er skuffet etter den pinlige forestillingen.

- Det er ikke godt nok. Vi må gå i oss selv, igjen, sier Huseklepp til Nettavisen.

- Vi har en veldig sårbar selvtillit om dagen, og det er ikke mye som må gå galt før vi knekker sammen. Vi må stå sammen som et lag, sier Brann-spissen.

Huseklepp tar Norling i forsvar, selv om svensken er hardt presset.

- Han har vår fulle tillit, og jeg vet han jobber så hardt han kan for å snu dette, sier Huseklepp.

Levanger-spiller Simen Sandmæl er langt oppe etter seieren.

- Dette var så deilig. Vi visste at vi er vanskelige å slå her hjemme på Moan, ikke bare for Brann, men for alle lag. De gir fra seg overraskende mye rom, synes jeg, og det virker som om vi vil mye mer enn dem. En ekte lagseier, sier han til Nettavisen.

- Er du glad du ikke er Rikard Norling nå?

- Ja!

Rammen var satt: Et utsolgt Moan idrettspark (2500 tilskuere) i sjeldent vindstille og solfylt vær med utsikt ned mot Eidsbotn rett nedenfor stadion.

Et nyopprykket hjemmelag med ingenting å tape, og med en forsesong i bagasjen der man har tatt poeng fra topplag etter topplag.

Et gjestende stjernelag fra Bergen med kniven på strupen og en trener "alle" mener får sparken ved poengtap i Levanger.

Da maleriet var ferdigmalt stod det 4-1 på tavla.

Styggere og mer ydmykende kunne det ikke blitt for Brann og Rikard Norling.

LES OGSÅ:Detaljert kampreferat

Fartsfylt åpningskvarter

Levanger gikk ut i en nykomponert 4-3-3-formasjon, med et klart mål om å gå i strupen på gjestene fra start. Etter syv minutters spill var hvittrøyene nære ved å få en pangåpning på kampen. Et innlegg fra Ørjan Hopen detter ned hos Bendik Bye, som kun får til en puslete avslutning fra kloss hold - rett på Kenneth Udjus.

Få minutter senere forsøker Kristoffer Barmen seg på en akrobatisk volleyavslutning, men treffer bare halvveis og Ola Rygg i Levanger-målet har full kontroll.

Spansk kunstscoring

Likefullt er det vertene som er det skarpeste laget i åpningshalvtimen, som langt på vei lykkes med kamplanen som var å stresse hardt pressede bergensere. Bendik Bye har svidd en ny, god mulighet til side for mål, når spanjolen Adriâ Mateo Lopez vinner ballen fra Branns høyre vingback, Amin Nouri.

Den lille 20-åringen forserer med hurtige steg mot 16-meteren, vender innover og curler ballen dit det alltid er ledig; i lengste kryss. En perlescoring av spanjolen, og Levanger opp i en fortjent ledelse etter 20 minutters spill.

Udjus-brøler

Vondt ble til verre for Rikard Norlings menn da Kenneth Udjus roter det til på utrolig vis etter en knapp halvtime. Et enkelt tilbakespill skal bare klareres ut, men førstetouchen er av 6. divisjonsklasse.

Ballen spretter ut av sisteskansens kontroll og rett i beina på spissen Bye - som på sin tredje avslutning i kampen ikke kan unngå å bomme. Dermed 2-0 til Levanger til pause.

Hopen-corner rett i mål

"Corner er mål" er en gammel klassiker, og når Ørjan Hopen spiller hjemme mot Brann er det alltid farlig. Sogndølen tar sats etter etter et drøyt minutt av 2. omgang og ballen fyker i lengste hjørne bak Udjus. Igjen har Hopen scoret på corner, igjen har han scoret mot Brann. 3-0 til Levanger og brått var veien veldig lang til poeng for gjestene.

Rikard Norling satset nå alt framover, la om fra nykomponerte 5-3-2/3-5-2 til 3-4-3 med Azar Karadas opp på topp og Erik Huseklepp inn for en svak Kristoffer Barmen. Marcus Pedersen, i sesongdebuten etter skadeavbrekk, får en gigantsjanse når keeper Ola Rygg er klønete og glipper en enkel ball. Avslutningen kommer riktignok brått for hamarsingen, men skuddet går utrolig nok utenfor.

Fem minutter senere er Rygg derimot patent når Kristoffer Larsen brenner til fra 10 meters hold. Keeperen varter opp med et tigersprang og nekter Brann scoring, før Huseklepp misser på returen.

Hawaii-fotball

Mens Brann må satse alt framover, byr det seg eventyrlige muligheter også for de hvitkledde. Ørjan Hopen i storslag dypt på Levangers midtbane herjet med Brann og vertene kunne lagt på til både fire og fem ved Bye og kvikke Simen Sandmæl.

4-0 blir det etter 63 minutter, men dessverre for Levanger og kampen skjer det via en hands fra Benjamin Stokke. Spissen kaster seg fram på et innlegg fra Lopez, men bruker hånda istedenfor hodet - til Brann-spillernes sinne og frustrasjon. Målet blir likefullt stående og kampen endelig punktert.

- Ballen treffer meg i hodet, så armen og inn. Jeg vinker til meg dommeren og sier at ballen traff armen min, men at Jeg tror den er på vei inn uten å ha sett reprisen selv. Så velger han å godkjenne målet og da føler jeg at jeg har gjort mitt når jeg har sagt fra, sier Stokke til Nettavisen etter kampen.

- Så det var så nære et Arne Larsen Økland-øyeblikk du kunne komme?

- Man ønsker aldri å score med hånda, så det er jo ikke en scoring jeg ønsker. Jeg kaster meg fram og armen følger med, det var ingenting annet jeg kunne gjøre, sier han.

Slutten for Norling?

Etter hvert roet det forrykende tempoet seg, og selv om Brann kom til et par sjanser ble det aldri spenning i kampen.

Norling gikk som en plaget mann fra side til side foran spillerbenken gjennom 2. omgang. Fredrik Haugen forsøkte å oppildne lagkameratene med et lite kvarter igjen på klokka, men oppfordringen om "å spille med stolthet" kom både for sent og for smått fra bergenserne - for det var evig jaktende Bendik Bye som var nærmest scoring på tampen etter et soloraid som hadde gått rett inn i "Årets mål"-kategorien. Udjus fikk slått unna forsøket fra fem-seks meter.

Helt på tampen scoret Erik Huseklepp Branns trøstemål, og det endte dermed 1-4.

Nå tikker klokka ubønnhørlig mot slutten for Branns hardt prøvede trener.